Eğitim Güncelleme Tarihi: 15 Tem 2024 00:00

Fenerbahçe Üniversitesi'nden öğrencileri ayaklandıran karar

Fenerbahçe Üniversitesi'nde öğrenciler ve veliler, öğrenci kayıt ücretlerine yapılan yüzde 228'lik zam sonrası rektörlük binası önünde protesto düzenledi.

fenerbahçe

Fenerbahçe Üniversitesi'nden Öğrencileri Ayağa Kaldıran Karar

Fenerbahçe Üniversitesi'nde öğrenciler ve veliler, öğrenci kayıt ücretlerine yapılan yüzde 228'lik zam sonrası rektörlük binası önünde protesto düzenledi.

Zam Kararı Büyük Tepki Çekti

Öğrenci kayıt ücretlerine yapılan yüzde 228’lik dev zam, öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir protesto ile karşılandı. 2023 yılında 250 bin TL olan eğitim ücretinin bu yıl 440 bin TL'ye çıkarılması, üniversitenin Türk öğrencilere yönelik adaletsiz fiyatlandırması olarak değerlendirildi.

Rektörlük Önünde Eylem

Rektörlük binası önünde toplanan kalabalık grup, zamların geri çekilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı. Protestocular, üniversitenin yabancı uyruklu öğrencilere sabit fiyat uygularken Türk öğrencilere her yıl zam yapmasını eleştirdi. “Yabancı öğrencilere sabit fiyat, Türk öğrencilere zam! Aynı bölümde aynı eğitimi almak için Türk öğrenciler daha fazla ödeme yapmak zorunda bırakılıyor” diyerek adaletsiz uygulamalara karşı seslerini yükseltti.

Bursların Kaldırılması Tepki Çekti

Öğrenciler, burs çeşitlerinin sistemden kaldırılmasını ve bu konuda hiçbir açıklama yapılmamasını protesto etti. Veliler ve öğrenciler, “Burslar ortadan kaldırılıyor, hiçbir açıklama yapılmıyor! Susmadığımızı göstermek için meydanlarda ve sosyal medyada olacağız” diyerek, üniversitenin kararlarına karşı verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Sosyal Medyada Destek

Öğrenciler ve veliler, sosyal medyada da seslerini duyurmak için çeşitli kampanyalar başlattı. Zamların geri çekilmesi ve bursların yeniden sağlanması için üniversite yönetimine çağrıda bulundular.

Ekleme Tarihi: 15 Tem 2024 00:00