Dünya

Marco Rubio 2028 Seçimleri İçin İstifa Edeceği İddiasını Yalanladı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, 2028 başkanlık yarışına girmek amacıyla görevini bırakacağı yönündeki iddiaları reddetti.

Marco Rubio 2028 Seçimleri İçin İstifa Edeceği İddiasını Yalanladı - Dosya Haber Manşet

DIŞ HABERLER — ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, 2028 başkanlık seçimlerinde aday olmak amacıyla görevinden ayrılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Demokratların Kongre'de üstünlük sağladığı kritik ara seçimlerin ardından Beyaz Saray'da New York Times gazetesine mülakat veren Rubio, Başkan Donald Trump'ın görev süresinin sonuna kadar kabinede kalmayı planladığını ve görevini severek yürüttüğünü vurguladı.

İngiliz The Independent gazetesinin ABD ve İngiliz kaynaklarına dayandırarak ortaya attığı istifa iddiasını kesin bir dille reddeden Rubio, gelecekteki siyasi kariyerine ilişkin detay vermekten kaçınarak 2028 seçimleri hakkında daha fazla konuşmayacağını ifade etti.

Ara seçim sonuçları ve enerji fiyatları

Kongre seçimlerinin sonuçlarını da değerlendiren Dışişleri Bakanı Rubio, yükselen akaryakıt fiyatlarının seçmen tercihleri üzerindeki olumsuz etkisine değindi. Pompa fiyatlarındaki artışın seçim kampanyalarında övünülecek bir tablo sunmadığını kabul eden Rubio, seçmen tepkisine rağmen gerekli adımları atmaktan çekinmeyen Trump'ın tutumunu "liderliğin bedeli" olarak tanımladı.

Washingtonın Venezuela ajandası

Röportajda ABD'nin Latin Amerika diplomasisine de değinen Rubio, Washington yönetiminin Venezuela'da demokrasiye dönüş sürecini desteklediğini yineledi. İki ülke arasındaki askeri işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Rubio; Venezuela'da devlet başkanlığı seçiminin ideal olarak gelecek yıl yapılması gerektiğini, ülkenin yeni bir yüksek mahkeme ve seçim kuruluna ihtiyaç duyduğunu ve güvenlik kuvvetlerinde köklü reformların şart olduğunu belirtti.

İlgili Haberler