Okullara 24 Saat Polis Devriyesi Geliyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, riskli okullarda güvenliği artırmak için devriye araçları ve 24 saat polis gözetimi uygulanacağını açıkladı.
Karar, artan şiddet olaylarının ardından geldi.
📍 Karaman – 6 Mart 2026 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülen yeni güvenlik uygulamasını duyurdu. Buna göre riskli görülen okullarda polis devriyeleri artırılacak ve bazı okullarda 24 saat polis nezareti uygulanacak. Açıklama, İstanbul Çekmeköy’de görev yapan biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik’in bir öğrencinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi sonrası yapılan değerlendirmeler sırasında geldi.
🚓 Riskli Okullarda 24 Saat Polis Devriyesi
Bakan Tekin, Karaman Valiliği ziyareti kapsamında düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarında güvenliği artırmak için yeni tedbirlerin devreye alınacağını belirtti.
Tekin, özellikle riskli bölgelerde bulunan okullar için devriye araçları ve polis gözetimi uygulamasının planlandığını ifade etti.
“İçişleri Bakanlığımızla ortak olarak riskli okullarımızda devriye araçları ve 24 saat polis nezaretinde eğitim öğretimi devam ettiriyoruz. Mümkün olduğunca okullarımızda bu tedbirleri artıracağız.”
Bakanlık ayrıca bazı okullarda özel güvenlik personelinin görev yaptığını ve güvenlik önlemlerinin genişletileceğini duyurdu.
⚠️ Okullarda Artan Şiddet Olayları
Türkiye’de son yıllarda okullarda yaşanan öğrenci şiddeti ve eğitimcilere yönelik saldırılar kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde görev yapan biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik’in öldürülmesi, eğitim güvenliği konusunu yeniden gündeme taşıdı.
Bakan Tekin, konuşmasında hayatını kaybeden öğretmen için başsağlığı dileklerini ileterek, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu söyledi.
📊 Karaman’da Eğitim Yatırımları ve Öğretmen Sayısı
Tekin, konuşmasında Karaman’daki eğitim yatırımlarına ilişkin bazı verileri de paylaştı. Buna göre kentte 2002 yılında 46 bin olan öğrenci sayısı 2026 itibarıyla yaklaşık 50 bine ulaştı.
| Yıl | Öğrenci Sayısı | Öğretmen Sayısı | Derslik Sayısı |
|---|---|---|---|
| 2002 | 46.000 | 2.100 | 1.500 |
| 2026 | 50.000 | 3.965 | 2.981 |
Bakan Tekin ayrıca eğitim yatırımlarının toplam değerinin 8 milyar 600 milyon lira seviyesine ulaştığını açıkladı.
📚 Derslik Başına Öğrenci Sayısı Azaldı
Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre derslik başına düşen öğrenci sayısında da önemli düşüş yaşandı. Temel eğitimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 28’den 16’ya, ortaöğretimde ise 27’den 16’ya geriledi.
Bakanlık yetkilileri, yeni güvenlik uygulamalarıyla birlikte okullarda daha güvenli bir eğitim ortamı oluşturulmasının hedeflendiğini belirtiyor. Uygulamanın detaylarının önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı ile yapılacak koordinasyon toplantıları sonrası netleşmesi bekleniyor.
