Bülten Güncelleme Tarihi: 1 Tem 2024 13:00

Otomerkezi 10. yılında borsaya açılıyor

Türkiye'nin ikinci el araç platformlarından Otomerkezi, 10. yıl dönümünü kutluyor ve 2026 yılında borsaya açılmayı hedefliyor.

otomerkezi

Otomerkezi 10. Yılını Kutluyor ve Borsaya Açılmaya Hazırlanıyor!

Türkiye'nin ikinci el araç platformlarından Otomerkezi, 10. yıl dönümünü kutluyor ve 2026 yılında borsaya açılmayı hedefliyor.

Yüzde yüz yerli sermayeli tek kurumsal ikinci el araç şirketi olma özelliğine sahip Otomerkezi net, 2014 yılından bu yana 25 bin müşteriye hizmet verdi. Bugün 24 ilde 40 bayiye sahip olan platform, 2026 yılında ise borsaya açılan ilk kurumsal ikinci el şirketi olmak istiyor.

Otomasyon ve Yenilikçilik ile Sektöre Yön Veriyor

Otomerkezi, sadece bir ikinci el araç platformu olmanın ötesinde, sektöre inovasyon ve AR-GE çalışmalarıyla yön veren bir marka haline geldi. Yellow Team, Hemen Sat, Filomerkezi, İçi Sıfır gibi projelerle "ikinci elin AR-GE ve inovasyon merkezi" olarak anılıyor.

Hedef: Borsada Milli Bir Marka Olmak

Platformun CEO'su Muhammed Ali Karakaş, 10 yıllık serüvenlerinde 25 bin müşteriye dokunduklarını ve bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi. Karakaş, geleceğe dair hedeflerini şu şekilde açıkladı:

  • Borsaya açılma: "Borsaya açılan ilk ikinci el şirketi olma hedefimizi gerçekleştirmek adına gerekli altyapıyı kurduk, girişimlerimizi gerçekleştirdik."
  • Yatırımcıları Cezbetme: "Müşteri memnuniyetimiz yüzde 95'in üzerinde. 360 derecelik hizmet modelimiz ve çok fonksiyonlu yapımız, Otomerkezi.net'i sektörde farklı bir pozisyonda konumlandırıyor."
  • Yatırımları Sürdürme: "Ülkemiz otomotiv pazarına yabancı firmaların son yıllarda ciddi yatırımlar yaptığı malum. Sürekli değişen dinamikler nedeniyle, birçok teşvik avantajı bulunmasına rağmen yabancı yatırımcı kaynaklı markalar ülkemizden çekilme riski var. Ancak Otomerkezi.net olarak bizler ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz."

Otomerkezi'ningeleceğe yönelik planları, Türkiye'nin ikinci el araç pazarında önemli bir aktör olduğunu gösteriyor. Platformun borsaya açılmasıyla birlikte, yatırımcılar için de yeni bir fırsat ortaya çıkmış olacak.

Otomerkezi'nin öne çıkan bazı hizmetleri:

  • 25 bin müşteriye hizmet verilmesi
  • 24 ilde 40 bayiye ulaşılması
  • "İkinci elin AR-GE ve inovasyon merkezi" olarak anılması
  • %95'in üzerinde müşteri memnuniyeti
  • 2026 yılında borsaya açılma hedefi

Ekleme Tarihi: 1 Tem 2024 13:00