Eğitim Güncelleme Tarihi: 10 Tem 2024 12:00

YÖK Başkanı açıkladı: İkinci Öğretimler kapatılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

YÖK Başkanı Erol Özvar

YÖK Başkanı Açıkladı: İkinci Öğretimler Kapatılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Özvar, bu kararın gerekçelerini ve uygulama detaylarını ilerleyen günlerde açıklayacaklarını belirtti.

Kararın Gerekçesi ve Uygulama Detayları

YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız, devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur" dedi. Özvar, bu kararın alınmasındaki amacın üniversitelerdeki eğitim kalitesini artırmak olduğunu vurguladı.

Vakıf Üniversitelerinde de Değişim

Erol Özvar, vakıf üniversitelerinin de bu karara paralel olarak ikinci öğretim programlarını, istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürmelerini istedi. Özvar, vakıf üniversitelerinin gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını gerektiğini belirtti.

Geçen Yıl 80 Bin Öğrenci Yerleşmişti

Geçen yıl ikinci öğretim programlarına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu öğrencilerin geleceği ve mevcut öğrencilerin durumlarıyla ilgili açıklamaların da ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 10 Tem 2024 12:00