Medya Güncelleme Tarihi: 18 Ara 2023 22:00

2023'ün ilk yarısında Netflix'in en iyi 10 filmi

Netflix: İzleme rakamları bize izleme alışkanlıkları hakkında gerçekte neler söylüyor? İşte 2023'ün ilk yarısında Netflix'in en iyi 10 filmi

jenefer lopez

Netflix bu hafta başında ilk kapsamlı izlenme rakamlarını yayınladı ve The Night Agent, Çarşamba ve Kraliçe Charlotte'un yayıncının en çok izlenen hitleri arasında yer aldığını ortaya çıkardı.

Bu, TV endüstrisine hangi programların aboneler arasında en iyi performansı gösterdiğine dair bir fikir verdi. Daha önce Netflix çok gizli olduğu için eleştiriliyordu, çoğu zaman bir programın yapımcılarına programın ne kadar iyi izlendiğini bile söylememişti.

"Bu rapordaki izleme bilgilerinin... içerik oluşturuculara ve sektörümüze kitlelerimiz ve onlarda yankı uyandıran şeyler hakkında daha derin bilgiler sağlayacağına inanıyoruz," şirket verileri Çarşamba günü yayınlarken bunu söyledi.

film

Ancak rapor birkaç önemli soruyu cevapsız bıraktı.

Netflix, izleme verilerini toplam izlenme saatine göre sıralıyor ve FBI gerilim filmi The Night Agent, 812 milyon saat izlenmeyle birinci sırada yer alıyor.

Bu makul bir ölçüm, ancak belirli şovları destekleyen ve birkaç uyarıyı da beraberinde getiren bir ölçüm.

Stranger Things nerede?

stranger things

Bu hafta bildirilen rakamlarla ilgili dikkat edilmesi gereken ilk şey, rakamların yalnızca Ocak-Haziran 2023'ü kapsamasıdır.

Bu, insanların Netflix'le en çok bağdaştırdığı The Crown ve Stranger Things gibi bazı dizilerin neden ilk 50'de bile yer almadığını kısmen açıklıyor. Her ikisi de bu dönemde yeni bölümler yayınlamadı.

Bunun yerine, bu altı ay içinde yayınlanan You, Ginny & gibi diziler ilk 20'ye girdi. Georgia, Sığır Eti ve Aşk Kördür.

Netflix'in en iyi 10'u: Ocak-Haziran 2023

  1. The Night Agent'ın birinci sezonu - 812 milyon saat izlendi
  2. Ginny ve; Georgia ikinci sezon - 665m
  3. The Glory'nin birinci sezonu - 622m
  4. Çarşamba birinci sezon - 507 milyon
  5. Kraliçe Charlotte: Bir Bridgerton Hikayesi - 503m
  6. Dördüncü sezonda - 440m
  7. La Reina del Sur üçüncü sezon - 429m
  8. Outer Banks üçüncü sezon - 402m
  9. Ginny ve; Gürcistan birinci sezon - 302m
  10. Fubar birinci sezon - 266m

Ancak yayıncının en çok bilinen programlarından bazılarının daha üst sıralarda yer almamasının bir diğer nedeni de Netflix'in bunları sezona göre ayırması.

Örneğin The Crown'un bu yılın ilk yarısında en çok izlenen dizisi, 76 milyon saat izlenen beşinci sezonuyla en çok izlenen 153. dizi oldu.

Ancak ilk dört sezonu da eklerseniz bu rakam toplamda 214 milyon saate çıkıyor ve bu da diziye listede oldukça yüksek bir yer kazandırabilirdi.

queen charlotte

İyi performans gösteren bazı programlar Birleşik Krallık'ta daha az biliniyor; İspanyolca yayınlanan La Reina del Sur ve Güney Kore'deki The Glory, uluslararası alanda izlenme saatlerinin çoğunu artırmış olacak.

TV şovlarına daha yakından bir bakış toplam saat sayısı rakamlarla ilgili başka bir sorunu ortaya çıkarıyor.

Netflix, abonelerin genel sıralamada en üst sırada yer alan The Night Agent'ı izleyerek 812 milyon saat gibi büyük bir zaman harcadığını söylüyor.

Bunu bölüm sayısına (10) bölün ve bölüm başına ortalama 81,2 milyon saat izlenme elde edersiniz.

Ancak Night Agent'ın ortalama bölüm uzunluğu bir saat değil 49 dakikaydı. Yani, iPhone hesaplayıcımızdaki biraz kaba matematikle, bu, izleyen ortalama hane sayısının 99 milyona yakın olduğu anlamına geliyor.

Peki ya filmler?

jenefer lopez

Dizilerle ilgili tüm bu konuşmalardan sonra filmlerin sıralamalarda oldukça dezavantajlı durumda olduğunu zaten fark etmişsinizdir.

Çok sayıda bölümü olan bir gösterinin, tek bir filme göre açık bir avantajı vardır.

Sonuç olarak listenin en üst sıralarında yer alan, başrolünü Jennifer Lopez'in paylaştığı The Mother filmi, yaklaşık 250 milyon saatle ancak 14'üncü sıraya çıkabildi.

Bu bir film için son derece sağlıklı, ancak iki saatlik gösterim süresi doğal olarak toplamda sekiz saatten fazla süren The Night Agent ile aynı oyun alanında rekabet edemez.

Film ve TV sürelerinin bu kadar çılgınca değişmesi, yayıncının izlenme saatlerine göre listeleme kararını daha da karmaşık hale getiriyor; çünkü bize belirli bir programı kaç kişinin izlediğini söylemiyor.

Örneğin bu yılın ilk yarısında en çok izlenen ikinci film, 209 milyon saatten fazla izlenen, başrolünde Idris Elba'nın yer aldığı Luther: The Fallen Sun oldu.

idris elba

Luther'in çalışma süresi iki saatten biraz fazla olduğundan, teoride bu sayıyı yarıya indirerek oyunu tıklayan hanelerin sayısına ilişkin kaba bir tahminde bulunabilirsiniz - yaklaşık 100 milyon.

Ancak bu rakam bile kendi küçük yazısıyla birlikte gelir, çünkü bu hesaplama ancak filmi izleyen herkesin sonuna ulaştığını varsayarsak işe yarar.

Bazıları filmi sonuna kadar izlemiş olsa da bazıları 10 dakika sonra vazgeçmiş olabilir. Aynı şekilde, terazinin diğer ucunda, bundan keyif alan insanlar da filmi birden fazla kez izlemiş olabilir.

Bu nedenle, karasal TV programlarında yaptığımız gibi gerçek izleyici kitlesini güvenilir bir şekilde tahmin etmek neredeyse imkansızdır.

Bu rakamlar büyüleyici ve bize hangi dizi ve filmlerin izleyicilerin ilgisini en çok çektiğine dair iyi bir gösterge veriyor.

Ancak izleyici tamamlama oranları gibi daha fazla ayrıntıya girmeden hikayenin yalnızca bir kısmını anlatıyorlar.

Benzer şekilde Stranger Things'in; kümülatif toplam 347 milyon saat, diziyi bir bütün olarak dördüncü sezonun 133 milyon saatinde aldığı 61. sıradan daha üst sıralara taşıyacak.

Ekleme Tarihi: 18 Ara 2023 22:00