Ekonomi Güncelleme Tarihi: 15 Eyl 2023 01:00

2023 yılında dünyanın en iyi şirketleri listesi: İlk 100

TIME ve Statista dünyayı değiştiren 750 şirketi belirledi. İşte 2023 yılında dünyanın en iyi şirketleri listesi arasındaki ilk 100 şirket.

Dünyanın en büyük en iyi şirketleri

TIME Dergisi ve Statista, 2023'ün Dünyanın En İyi Şirketlerini Açıkladı

TIME ve Statista, dünyanın en iyi 750 şirketini belirlemek için yeni bir istatistiksel sıralama yayınladı. Sıralamalar, şirketlerin gelir artışı, çalışan memnuniyeti ve çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) performanslarına dayanmaktadır.

dünyanın en iyi şirketleri

Sıralamalara göre, ilk dört şirket teknoloji şirketleri oldu: Microsoft, Apple, Alphabet ve Meta Platformlar. Bu şirketler, son üç yılda önemli mali kazançlar elde ederken, aynı zamanda emisyonlarını azaltmak ve çalışanlarının çeşitliliğini ve kapsayıcılığını artırmak gibi sosyal yönetişim ilkelerine de bağlı kaldılar.

dünyanın en iyi şirketleri 2

Microsoft, küresel sıralamada en üst sırada yer aldı

Microsoft, küresel sıralamada en üst sırada yer alarak, güçlü büyümesini ve ESG performansını sürdürdü. Şirket, son mali yılında gelirini %63 artırarak 72 milyar dolara çıkardı ve genel emisyonlarını %0,5 oranında azalttı. Microsoft ayrıca, ABD'deki hem ırksal hem de etnik azınlık ve kadın çalışanların ortalama olarak erkek meslektaşlarından daha fazla kazandığını belirtti.

dünyanın en iyi şirketleri 3

Accenture, ESG sıralamasında en üst sırada yer aldı

Merkezi Dublin'de bulunan Accenture, listedeki şirketler arasında en yüksek ESG sıralamasına sahip şirket oldu. Şirket, 2025 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt etti ve 2019'dan bu yana emisyonlarını önemli ölçüde azalttı. CEO'su Julie Sweet ve yönetim kurulu üyelerinin yarısı kadındır.

dünyanın en iyi şirketleri 4

Sıralamalar, teknoloji şirketlerinin hakimiyetini gösteriyor

dünyanın en iyi şirketleri 5

Sıralamalar, hızlı hareket eden teknoloji ve iş hizmetleri şirketlerinin, bir zamanlar küresel ekonomiyi yönlendiren imalatçıları ve tüketim malları şirketlerini yerinden etmesiyle, dünya ekonomik düzenine kimin hakim olduğunu gösteriyor.

dünyanın en iyi şirketleri 6

2023'ün dünyanın en iyi şirketleri, atalarının yaptığı gibi bir şeyler yapabilir; aynı zamanda çalışanları, hissedarları ve gezegen de kâr edebilir.

dünyanın en iyi şirketleri 7

Ekleme Tarihi: 15 Eyl 2023 01:00