Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 21 Mar 2023 10:00

21 Mart Astroji Gününde Gökyüzünün Matematiğinde Koç Yeniayı

21 mart Ekinoks zamanı doğanın yeni yılı, Orta Asya Türklerin hayvan yılı takvimine göre Tavşan Yılı, Astroloji Günü Zodyak'ın başlangıcı...

Yeniay

Eskişehir semasından Koç yeniayı yükseleninin derecesi (16°) yedi rakamı ile bize merhaba derken, 2023 senesinin yedi rakamıyla olan halleşmesine pekiştirerek vurgulama yapıyor.

“Her son bir başlangıçtır” tamamlanma enerjisi bize bu sözü hatırlatır.

Ve akrep boğa hattındaki ay düğümleri de bir sona yaklaşmış, yaşını başını almış bize diyor ki: Değerler hususundaki öğretilerimi son bir defa daha gözden geçirme vakti.

İçsel yolculuğumuzda "Özümüz" dediğimiz "BEN"e verdiğimiz değerler ile dünyaya ait verdiğimiz değerleri yeniden tanımlama yaptık mı, sunulan yeni öğretilerle.

Neden ay düğümleri ile başlayan olduk, zodyakın ilk evine konuk olmuş tek başına mağrur bir halle?

Koç Burcu Yeniayı

Zodyakı başlatan bilenmeyene cesurca adım atan koç burcu yeni ayı, sıfır derecesiyle hiçliğin üst notalarından tamamlanma enerjisi ile dolu ilk adımında, “günlük yaşamın ve sağlığın evinden” bizleri selamlıyor.

Bu selamlama büyük bir halay eşliğinde ateş elementinde oluyor. Ateş elementi stelyumu bize ne der; dürtüsellikte, tepkisellikte, ateş elementi olan duygularda (öfke-nefret-sevgi-aşk), dediğim dedik geçimsizlikte, düşüncesizlikte, tahammülsüzlükte, hareketlilik dinamizmde, bilinmeyene de olsa her türlü riskli işte riski düşünmeksizin girişimde/atılımda, kafa travmalarında, baş ile ilgili sağlık problemlerinde, beyin kanamalarında bir aşırılık olacağını gösterir.

Doğada ve yaşadığımız alanlarda günlük yaşamı etkileyen yanardağ aktive oluşundan tut, her türlü yangınları, halk ayaklanmaları, kaotik hareketliliğe de işaret eder.

burçlar

Harita geneline baktığımızda dört kardinal noktada elementsel denge var iken, gezegensel dağılımda ateş elementi baskınlığı ile niteliksel olarak hem kardinal noktaların tamamında hem de gezegensel dağılımda öncü baskınlığı var. Her şeyde aşırılık söz konusu!

Korunma şifreleri neler dersek, eksik olanları günlük yaşama çekmektir. Nefes egzersizleri, yüzmeyi, hobi olarak toprakla uğraşmayı, mümkün olduğunca dinginliği sağlamayı ve sessizliği tercih etmek, diyebiliriz.

Bununla birlikte inatlaşmadan kaçınmayı, aldığımız kararı istikrarlı bir şekilde sonuna kadar uygulamayı, dilimizin sivriliği ile sokup sokuşturmaktan sakınmayı, kendi sorumluluklarımıza sahip çıkmayı, benciliği değil insanlığı yardımlaşmayı ve birlik bilinci içerisinde olmayı seçelim.

Hiçbir şey yapmamak da bir seçimdir. Seçimlerimiz yaşamımızı güzelleştirecek! Seçim zamanı hatırla!

Aynı zamanda 21 mart Ekinoks zamanı, doğanın yeni yılı, Orta Asya Türklerin Hayvan Yılı Takvimi'ne göre Tavşan Yılı, Astroloji Günü olarak da kutlanan Zodyak'ın başlangıcı hepsi Koç Burcu Yeniayı'na eşlik ediyor hem de sıfır derecesinde!

Ekinoks

Reset atma zamanı! Ve bu yeni aya kardinal gezegenlerden Satürn ün burç değiştirmesi de eşlik ediyor. Düğünümüz var cümbür cemaat!

Bu geçiş zamanları doğumun sancılı zamanları gibi değişkendir ancak ibre yukarıya çıkarak şiddeti artarak giden bir değişken.

Yeni ay görünmeyen ay’dır. Tohumu ek toprağa! Hilali gökyüzünde gördüğünde başlat, asl olan enerji ol an’da mevcut! Her şey vaktiyle vaktinde olur! Ne bir salise önce ne bir salise sonra! Yavaşla ve seyirde ol! Şahit ol!

Yaşamda eksik olan elementi tamamla! Hava-su-toprak!

Derin, yavaş nefes al! Yüzmeyi fırsata dönüştür! Toprağa tohum ek, fidan dik!

Saksıya çiçek ek!

Sakin ol! Dingin ol! Bin düşün bir hareket et! Yavaşla!

Etki ne olursa olsun fevri hareket etmekten kaçın!

Aşırılıklardan sakın! Dengede ol merkezinde ol!

Ve şimdi de an’da ol!

Yeniden başlat!

Yeni BEN yeni Dünya YENİ BİR’lik BİLİNC’i için

Aşkla ilimle lütufla…

21 Mart astroloji günü kutlu olsun

Ekleme Tarihi: 21 Mar 2023 10:00