Güncel Güncelleme Tarihi: 29 Eki 2016 10:48

29 Ekim kutlamalarını hedef alacaklardı kıskıvrak yakalandılar

İzmir'de PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDG-H adına eylem yapacakları tespit edilen 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde çok sayıda patlayıcı madde bulundu.

29 Ekim kutlamalarını hedef alacaklardı kıskıvrak yakalandılar
ABD Ankara Büyükelçiliği'nin Ankara ve İzmir'deki 29 Ekim kutlamaları uyarısının ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDGH'ye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

İHBARI ALAN EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınmasının ardından PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması YDGH'ın el yapımı bombalarla eylem yapacağının ihbarını alan İzmir Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İzmir'de geniş çaplı operasyon düzenledi.

ÇOK SAYIDA PATLAYICI MADDE BULUNDU

Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato'nun koordinesinde başlatılan operasyonda, aralarında yaşı küçük olan çocuklarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda el yapımı bomba yapımında kullanılan ve maytap diye tabir edilen çok sayıda patlayıcı maddeye el konulurken, çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

Emniyet güçleri, 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümünde herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Ekleme Tarihi: 29 Eki 2016 10:48