Sağlık Güncelleme Tarihi: 15 Oca 2024 23:00

3 üst solunum yolu virüsü yayıldı hastaneler doldu taştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışa dair Hacettepe Tıp Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın uyarısını paylaştı.

Hacettepe Tıp Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışa dair Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın uyarılarını paylaştı. Prof. Dr. Kara, hastanelere yapılan başvuruların arttığını belirterek, RSV virüsü, influenza ve koronavirüs hakkında uyarılarda bulundu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Kara'nın bu dönemdeki üst solunum yolu şikayetlerindeki artışı değerlendirdiğini ve alınması gereken önlemleri anlattığını vurguladı. Koca, ayrıca Prof. Dr. Kara'nın değerlendirmelerini içeren videoyu da paylaştı.

Prof. Dr. Ateş Kara, son aylarda hastalıkların arttığını ve hastane başvurularının artış gösterdiğini belirterek, özellikle çocuklarda bu hastalıkların daha sık görüldüğünü ifade etti.

Uzman, bu dönemde etkili olan üç virüsün RSV virüsü, influenza (grip) ve koronavirüs olduğunu belirtti. Koronavirüsün, özellikle risk gruplarında ciddi tablolara yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Kara, enfeksiyonlara karşı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Ellerin sık sık yıkanması, kalabalık ortamlarda dikkatli olunması ve maske kullanımının önemi üzerinde durdu.

Ayrıca, Prof. Dr. Kara, grip aşısının da bu dönemdeki enfeksiyonlara karşı bir koruma sağlayabileceğini belirtti.

Ekleme Tarihi: 15 Oca 2024 23:00