Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 26 Ağu 2016 18:11

30 Ağustos'ta Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi ücretsiz

Tarihe canlı tanıklık eden Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, 30 Ağustos Salı günü tüm misafirlerine kapılarını ücretsiz açıyor.

30 Ağustos'ta Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi ücretsiz
Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Roma imparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı,1.ve 2.Dünya Savaşı,Körfez Savaşı gibi,dünya tarihine etki eden medeniyet ve olaylara ait askeri ve etnografik eserlerin sergilendiği bir müzedir. Müzedeki eserler, gerçek veya kurgu ürünü olayların, 3 boyutlu olarak modellenmesi anlamına gelen Diorama tekniği ile sergileniyor.

Hisart müzesi içerisinde yer alan Fantastik Cafe’de iseki Starwars, Kızıldereliler, Vikinglergibi bilim kurgu ve çizgi roman kahramanları çocuklara farklı bir dünyanın kapılarını aralatıyor.

Herkesin merak ve heyecan ile gezdiği Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi 30 Ağustos Zafer Bayramında tüm ziyaretçilerini bekliyor.

Editöre Not:

Çuhadaroğlu Şirketler Grubu’nun İstanbul Çağlayan’daki binasının restore edilmesi ile kurulan Dünya’da ve kendi tarzında ilk ve tek müze olan Hisart, askeri ekipmanlar ve kıyafetler gibi orijinal on binlerce obje canlandırılıyor.

Hisart canlı tarih ve diorama müzesi, sıra dışı anlatımı ile tarihe merak uyandırmayı amaçlıyor. İstanbul Çağlayan’da 1500m2’lik bir alanda 6 katlı ve on binlerce eserin sergilendiği bir müze olan Hisart canlı tarih ve diorama müzesi, geçmişi şekillendiren büyük devletler, olaylar, savaşlar ve dünyanın kaderini belirleyen dönüm noktalarının farklı bir bakış açısıyla sergilendiği bir müze.

Her bir eserinde 30 senelik maket deneyimi,25 senelik diorama yeteneği ve 18 senelik koleksiyoner kimliğini bu müzede izleyicilerle buluşturan Nejat Çuhadaroğlu “Hisart hayatın bir parçası olan savaşın toplumları nasıl şekillendirdiğini kanıtlarıyla gösteriyor. Savaşlarla birlikte yaşanan ekonomik, sosyolojik ve kültürel değişimlere ışık tutuyor.Müzeye gelenler burada savaşın çok ötesinde bir tarih görüyorlar.Bu müze konsepti ile diğerlerinden ayrılıyor.Biz mümkün olduğu kadar tarihsel bir kesiti, yeniden yaşatıyoruz ve ziyaretçilere farklı bir deneyim vaat ediyoruz. Dioramaların sayısal fazlalığı bizi diğer müzelerden ayıran en önemli özellik. Dünyada bu kadar çok diorama olan başka bir müze yok.Bunun yanı sıra birbirinden farklı ölçek çeşitliliğine sahip dioramada sadece Hisart Müze’de.Dönemsel zenginliği bu kadar yakalamış olmaktan ve yıllarca yaptığım çalışmaları ziyaretçilerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyor.

DİORAMA

Gerçek veya kurgu bir olayın,anın veya hikayenin 3 boyutlu olarak hikayelenmesi olarak tanımlanıyor.

Ekleme Tarihi: 26 Ağu 2016 18:11