Dünya Güncelleme Tarihi: 17 Eyl 2016 00:31

AB Başkanı Juncker Türkiye sınırı için 200 muhafız önerdi

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Juncker, Bulgaristan-Türkiye sınırına 200 sınır muhafızı gönderilmeli, 50 araç için mali kaynak sağlanmalı." dedi.

AB Başkanı Juncker Türkiye sınırı için 200 muhafız önerdi
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Juncker, Bratislava'daki gayrıresmi AB liderler zirvesinin ardından konuştu. Juncker, Bulgaristan'a kaçak göçle mücadelede destek vermek için 160 milyon avro yardım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Slovakya'nın başkenti Bratislava'daki gayrıresmi AB liderler zirvesinin tamamlanmasının ardından, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile gazetecilere kısa açıklamalarda bulundu.

"SINIRA 200 MUHAFIZ GÖNDERİLMELİ"

Bulgaristan'ın Türkiye sınırında kaçak göç nedeniyle ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldığını anlatan Juncker, "Bu sadece Bulgaristan için büyük bir sorun değildir, aynı zamanda AB'nin bir sorunu olarak görülmelidir." dedi.

AB'nin Bulgaristan'ı bu sorun karşısında yalnız bırakmadığını, sınır güvenliği ve kaçak göçle mücadele için 108 milyon avro yardımda bulunma kararı aldığını açıklayan Juncker, bu rakamı Bulgar hükümetinin ihtiyaçları doğrultusunda 160 milyon avroya yükseltmeyi planladıklarını bildirdi.
Juncker, "Benim değerlendirmeme göre, Bulgaristan-Türkiye sınırına 200 sınır muhafızı gönderilmeli, 50 araç için mali kaynak sağlanmalı."

Ekleme Tarihi: 17 Eyl 2016 00:31