Medya Güncelleme Tarihi: 19 Ara 2016 08:08

Abdülkadir Selvi duyurdu 2. Fırat Kalkanı geliyor

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Başbakan Binali Yıldırım'ın Kayseri saldırısına ilişkin yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı. Abdülkadir Selvi 2. Fırat Kalkanı harekatının yapılacağını duyurdu.

Abdülkadir Selvi duyurdu 2. Fırat Kalkanı geliyor

PKK'nın Suriye kolu PYD'ye yönelik askeri harekat başlatılıyor.  DEAŞ'a karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı bu kez de PYD'ye karşı başlatılacak.

Son dönemde PYD denetimindeki Suriye sınırından sızan ve kanlı saldırılar gerçekleştiren teröristlere hükümet harekete geçiyor.

Kayseri'deki hain saldırı sonrası sıcağı sıcağına açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni sürece dair sözlerini Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, köşesinde böyle duyurdu:

"ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞARET VERDİ"

"KAHRAMANMARAŞ'ta Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'la birlikteydik.

Suriyelilerin yaralarını sarmak için kurulan konteyner kentin açılışına gidiyorduk ki, Kayseri’deki patlama haberi geldi. Yara sarmak bir yana, biz yaralandık.

Az sonra Başbakan Binali Yıldırım geldi. Başbakan’la sıcağı sıcağına Kayseri’deki saldırıyı konuştuk. Çok önemli bir işaret verdi. “Fırat Kalkanı, DAEŞ tehdidini sınırladı. Benzerini güney sınırımızda yapacağız” dedi. Bunun üzerine, “Ne yapacaksınız” diye sorduk. Başbakan, “Bu konuda bu kadar” karşılığını verdi. Bu aşamada bu kadarla yetineceğim. Ama zamanı gelince yazacağım. İşin sırrı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan güvenlik toplantısında gizli."

Ekleme Tarihi: 19 Ara 2016 08:08