Yaşam Güncelleme Tarihi: 25 Ara 2023 23:00

Acil serviste uyuyakaldı hayatının 30 yılını unuttu

Acil serviste uyuyakalan Denicola, uyanınca hayatının son 30 yılını unutmuş bir halde buldu kendisini.

abd li kadın

Acil Serviste Uyuyakalan Kadın Hayatının Son 30 Yılını Unuttu

ABD'nin Louisiana eyaletinde, 60 yaşındaki Kim Denicola, şiddetli baş ağrısı ve bulanık görme şikayetiyle hastaneye başvurdu. Acil serviste uyuyakalan Denicola, uyanınca hayatının son 30 yılını unutmuş bir halde buldu kendisini. Bilgisayarların varlığını, ülkenin liderlerinin değiştiğini hatırlamayan Denicola, kendisini 1980'li yıllarda sanıyor.

Amnezi teşhisi konulan Denicola'ya doktorlar, hafızasını geri kazanmanın mümkün olmayabileceğini söyledi. Şiddetli baş ağrısı nedeniyle hastaneye başvuran Denicola, tedavi sonrasında uyanınca evli olduğunu, iki çocuğu bulunduğunu hatırlamıyordu. Hayatının son 30 yılı silinmiş gibi hisseden kadının durumu doktorları da şaşırttı.

Denicola, bir hemşirenin "Bugünün ne olduğunu biliyor musun, hangi yıldasın?" sorusuna "Evet, 1980" yanıtını verdi. Bilincinde geçen 30 yılı kaybeden Denicola'nın durumu, amnezi olarak adlandırılan bir durumu işaret ediyor. Amnezi genellikle orta yaşlı ve yaşlı bireyleri etkileyen geçici bir durumdur. Ancak, hafıza kaybının nedeni tespit edilemediği için Denicola'nın hafızasını geri kazanıp kazanamayacağı belirsizliğini koruyor.

Ekleme Tarihi: 25 Ara 2023 23:00