Kulis Güncelleme Tarihi: 22 Kas 2016 11:19

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Cinsel istismar önergesi" ile ilgili ne yapılacağını açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, komisyona çekilen cinsel istismar önergesiyle ilgili olarak "Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Başbakan Binali Yıldırım'ın cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören yasa teklifini komisyona geri çektiklerini açıklamasının ardından Adalet Bakanı Bozdağ'dan da bir açıklama geldi. Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bozdağ, "Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bundan sonra izlenecek yol haritası için çok önemli bir açıklama yaptı.

"DÜZENLEME TASARI METNİNDEN ÇIKARILACAK"

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

1)Kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, Adalet Komisyonuna çekilecek.

2) Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak.

3) Yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, erken yaşta evliliklere karşı olduklarını belirterek, "Bu düzenlemedeki önceliğimiz, çocuklarımızın yararı ve aile bütünlüğünün korunması olmuştur. Konuyla ilgili kamuoyunda oluşan rahatsızlıkları dikkate alarak söz konusu düzenlemeyi toplumsal mutabakatla hayata geçirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin yasal düzenlemenin komisyona çekilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda tartışılan ve binlerce ailenin mağduriyetini gidermeyi amaçlayan erken evliliklerle ilgili düzenlemenin yeniden ele alınacağını aktaran Kaya, "Biz, erken yaşta evliliklere kesinlikle karşıyız. Bu düzenlemedeki önceliğimiz, çocuklarımızın yararı ve aile bütünlüğünün korunması olmuştur. Konuyla ilgili kamuoyunda oluşan rahatsızlıkları dikkate alarak söz konusu düzenlemeyi toplumsal mutabakatla hayata geçirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu

Ekleme Tarihi: 22 Kas 2016 11:19