Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 11 Eyl 2023 01:00

ADEM'den 8 Milyara!

Birleşmiş Milletler tarafından Kasım 2022’de yapılan açıklamaya göre, dünya nüfusu 8 milyarı aşmıştır.

çin nüfus

Dünyadaki insan nüfusunun 1 milyara ulaşması 200.000 yıldan fazla zaman aldı. Fakat 8 milyara ulaşması sadece 219 yıl sürdü.

çin nüfus

Gelelim önemli sorulara nereye kadar? Kaça kadar ? Dünya da kaç insan yaşayabilir ? Sınıra gelince ne olacak ?

Yaptığım araştırmalarda bu nüfus konusunda en fazla 25 milyar üst rakamına ulaştım daha yükseğini söylemeye kimse cesaret edemiyor. Bugünün koşullarıyla değerlendirildiğinde Evet 25 milyar bile farazi korkunç bir rakam fakat benim düşünceme göre insanın yaşam standartlarına düşürebildiği noktaya kadar Nüfus artışı sağlanabilir.

Bir numaralı temel ihtiyaç oksijen, Dünyada bırakın milyarlarca insana , trilyonlarca insana bile yeterli oksijen bulunmaktadır. Hatta ay yüzeyinin en üstteki tabakasının içinde oksijen vardır.

Bu tabakadaki 10 metrelik bölümünün, 8 milyar insanın tamamını yaklaşık 100 bin yıl boyunca hayatta tutmak için yeterli oksijeni sağlayacağı anlamına geliyor. İkinci en önemli fizyolojik ihtiyaç maddesi sudur. Fakat su derken duş almak için çamaşır yıkamak için tarla sulamak için gibi kullanımları belirtmiyorum içme suyu olarak gene trilyonlarca insana yetecek kadar mevcuttur.

Ayrıca kullandığımız suyu arıtarak mevcut suyun büyük kısmını tekrar kullanabiliriz. Çok büyük bir nüfusa ulaştığımız zaman diliminde insanların duş almak gibi bir ihtiyacı olmayacaktır. Düşündüğüm trilyonluk nüfusları ulaştığımız zaman büyük bir teknoloji gelişme ile susuz temizlik sağlanacaktır.

Gene suyun kullanıldığı tüm alanlar mevcut trilyonluk nüfusun oluştuğu zamana kadar meydana gelen teknolojik gelişme ile kullanım dışı olacaktır Bugün bile örnekleri vardır topraksız tarım biyolojik et süt yumurta vs .

hindistan nüfus

Bu arada belirteyim Dünya üzerinde 2 milyar inek bulunmaktadır . Bir inek günde ortalama 150 litre su tüketir bu hesapla 2 milyar inek günde 300 milyar litre su tüketmektedir inanılmaz bir rakamdır günde 1 litre su içsek 300 milyar insana yetecek suyu inekler harcamaktadır.

3 temel fizyolojik ihtiyacımız Tabii ki gıdadır şu an bile birçok Gıda laboratuvar şartlarında katkı maddeleri ile üretilmektedir trilyonlarca insanın yaşadığı zamana ulaştığımız takdirde gelişen teknoloji ile hemen hemen tüm gıda maddeleri devasa laboratuvarlarda ya da fabrika tipinde laboratuvarlarda üretileceği bellidir.

Gelelim uyumaya Bu da olmazsa olmaz Bir fizyobiyolojik ihtiyaçtır. Bir insanın 2 metrekare uyuma alanı yeterlidir. Bu durumda 100 metrekare bir evde 50 kişi uyuyabilir Bir de nöbetleşe uyuma sistemi kurulursa, bir grup uyur kalkar , Diğer grup uyananların yerine tekrar uyur. genelde askeri denizaltılarda ve gemilerde yapılan bir uygulamadır.

Bunu okuyan değerli okuyucularım tabii ki isyan etmiştir böyle bir yaşam olur mu tüm yaşantı bu mu inanın 200 yıl önceki yaşantıdaki insanı günümüze getirseniz O da çok iğrenç olduğunu söyleyecektir insanlar mevcut ortamlarına alışmak ve uyumlu olmak üzere donanmışlardır ne tür bir yaşam görmüşse onu yeterli görecektir.

Pek çok insanda savaşlar , kıtlık , açlık hastalık gibi sebeplerle insan nüfusunun azalacağı düşüncesi var Fakat tüm yukarıda sayılan olaylar defalarca ve defalarca meydana geldiği halde Dünya nüfusunda azalma olmamakta artış devam etmektedir.

Bugün dünyadaki en büyük Nüfus artış oranı Sahra altı bölgesi denilen milyonlarca insanın açlıktan öldüğü yerde meydana gelmektedir savaşların olduğu bölgelerde nüfus artışlarında patlama görülmüştür.

Bu arada tarihte nüfus artışı ve yeni kaynaklara ihtiyaç duyan insanların Dünya üzerinde yeni kıtaları keşfetmesi ile bu gereksinimlerini çözdüğü görülmektedir. Keşfedilecek kıta kalmadı ama keşfedilecek çok gezegen ve yaşanılacak uzayda çeşitli gezegenler bulma ihtimalimiz çok yüksektir .

Bu durumda trilyonlarında çok üzerlerine çıkabiliriz. Teknoloji, bilim , düşünce ne kadar gelişirse gelişsin , insanın temel dürtü ve arzuları , yaşama Arzusu ve isteği , doğal dürtüsü ve üreme dürtüsü asla durmayacaktır.

Doğuştan gelen dürtüler , sonradan hangi şartlar oluşursa oluşsun durdurulması mümkün değildir. İnsanı insan yapan doğası ‘nın temeli budur.

Ekleme Tarihi: 11 Eyl 2023 01:00