Politika Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2023 18:00

Adli Yıl açılışında Sosyal Medya Mahkemeleri gündeme geldi

Yargıtay Başkanlığı'nda gerçekleşen 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde Sosyal Medya Mahkemeleri söylemi yine meydana çıktı.

Adli yıl açılışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda gerçekleşen 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, konuşmasında "sosyal medya mahkemeleri" ifadesiyle sosyal medyanın üzerindeki baskı ve denetimi vurguladı.

Bu ifade, benzer bir tepkinin daha önce eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından kullanıldığını ve dönemin İçişleri Bakanı Soylu ile aralarında bir polemiğe yol açtığını hatırlatmış oldu.

Ayrıca, Erdoğan konuşmasında yeni bir Anayasa hazırlığına da vurgu yaparak, "Meclis'in açılışıyla birlikte Türk demokrasisini yeni bir Anayasaya kavuşturmak için girişimlerimizi tekrar başlatacağız" dedi. Bu açıklama, Türkiye'de anayasa reformu konusundaki gelişmelerin yeniden gündeme gelebileceğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve önceki Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Süleyman Soylu'nun yaşadığı olayları hatırlattı.

Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "sosyal medya mahkemeleri" ifadesini ilk kez kullanarak bu konuya dikkat çekti. Bu ifade, sosyal medyada yapılan hızlı yargılamaların ve sosyal medya kullanıcılarının hedef alınmasının eleştirildiği bir bağlamda kullanıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesiyle ilgili bir paylaşımın altına küfürlü ifade yazan bir kişinin tutuklanmamasına tepki gösterdi ve bu konuda eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü Twitter üzerinden eleştirdi.

Soylu'nun tepkisine yanıt olarak, Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum" şeklinde tepki gösterdi. Ayrıca, adaletin yargıda işlediğini ve bu işleyişi beğenmeyenlerin yargıya müdahale edemeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'ndaki konuşmasında "sosyal medya mahkemeleri" ifadesini kullanarak sosyal medya üzerindeki baskı ve denetim konusuna dikkat çekti.

Ayrıca, yeni bir Anayasa hazırlığına vurgu yaparak, bu konuda girişimlerin Meclis'in açılışıyla birlikte yeniden başlayacağını açıkladı.

Erdoğan, Türk demokrasisini yeni bir Anayasa ile güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti ve diğer siyasi partilere, yargı organlarına, üniversitelere ve sivil toplum örgütlerine katkı vermeye davet etti.

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2023 18:00