Güncel Güncelleme Tarihi: 3 Eyl 2023 00:00

AFAD'dan bazı iller için sarı ve turuncu alarm verdi

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için sarı ve turuncu alarm verdi.

yağış

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmeleri doğrultusunda, 2-3 Eylül tarihleri arasında bazı illerde sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulunuyor.

AFAD'ın açıklamasına göre, 2 Eylül tarihinde turuncu kodla uyarılan iller şunlar:

Ankara, Ordu, Samsun. 3 Eylül tarihinde sarı kodla uyarılan iller ise şunlardır: Afyonkarahisar, Amasya, Burdur, Çorum, Denizli, Eskişehir, Konya, Sinop, Uşak, Isparta, Kütahya, Tokat, Sivas, Nevşehir.

3 Eylül tarihinde turuncu kodla uyarılan iller yine Ankara, Ordu ve Samsun.

3 Eylül tarihinde sarı kodla uyarılan iller ise şunlar:

Amasya, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Konya, Niğde, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tokat, Aksaray.

Sarı ve turuncu kodlu uyarılar, meteorolojik şartların olağandışı koşullarına dikkat çekmek için kullanılır. Turuncu kod, daha yüksek bir tehlike seviyesini temsil ederken sarı kod, daha düşük bir tehlike seviyesini ifade eder.

Ayrıca, AFAD'dan yapılan açıklamada, Uşak, Afyonkarahisar ve Konya illerinde yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle su baskınları ve mahsur kalma olayları hakkında uyarıldı. Uşak ilinde meydana gelen su baskınlarına müdahale edilmekte, yol açma çalışmaları devam ediyor. Afyonkarahisar'daki su baskınlarına itfaiye ve özel idare ekipleri müdahale ediyor. Konya'da ise yıldırım düşmesi sonucu bir vatandaş yaralandı.

Ekleme Tarihi: 3 Eyl 2023 00:00