Politika Güncelleme Tarihi: 19 Ağu 2016 19:11

Ahmet Davutoğlu'nun özel kalem müdürü FETÖ'den gözaltına alındı

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan eski büyükelçi Gürcan Balık, FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı.

Ahmet Davutoğlu'nun özel kalem müdürü FETÖ'den gözaltına alındı
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan, 2010-2012 yılları arasında da özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

ABDULLAH GÜL'E DANIŞMANLIK YAPTI 

Balık, bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de danışmanlık yapmıştı. 2013'ün Ağustos ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e danışman olan Balık daha önce uzun süre Davutoğlu'nun yanındaydı. Hem Dışişleri'nde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşaviri olarak da çalışmıştı.

GÜLEN'İ ZİYARET

2013'te New York'ta Birleşmiş Milletler Zirvesi'ne katılan dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Fetullah Gülen'i ziyaret etmesinden bir hafta sonra haberi olmuştu. Kendisine ziyareti haber veren kişinin Dış Politika danışmanı Gürcan Balık olduğu belirtilmişti.

2 ELÇİ DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

'FETÖ' darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki eski büyükelçi Tuncay Babalı ve Ali Fındık da dün gözaltına alınmıştı.

KURTULMUŞ 'SURİYE'DE HATA YAPTIK' DEDİ, BALIK GÖZALTINA ALINDI

Bugün Hürriyet'ten Murat Yetkin'e konuşan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Her şey Suriye'deki yanlış politikayla başladı" sözlerinin ardından Davutoğlu'nun özel kalemi büyükelçinin gözaltına alınması dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamasında, Türkiye'nin bugün başına gelen 'birçok şeyin' Suriye'deki durum ve 'Suriye politikasının bir sonucu' olduğunu söyleyerek "Ben bunu yıllardır söylüyorum. Keşke zamanında geçerli bir barış perspektifi geliştirilebilseydi. Yakında inşallah dışarıdan zorlamayla değil, Suriye halkının kabul edebileceği bir çözüm bulunacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Ekleme Tarihi: 19 Ağu 2016 19:11