Kulis Güncelleme Tarihi: 16 Ara 2023 21:00

AK Parti Ankara Adaylığı İçin Hakan Han Özcan öne çıkıyor

Yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği isim merak ediliyor.

Hakan Han Özcan

AK Parti'nin Ankara Adaylığı İçin Hakan Han Özcan'ın İsmi Ön Plana Çıkıyor

Yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği isim merak ediliyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın adı ön plana çıkıyor. Nihai karar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek.

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde, CHP'nin Ankara ve İstanbul adaylarını açıklamasının ardından gözler, AK Parti'nin bu büyük illerde hangi isimleri aday göstereceğine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda titiz bir değerlendirme yapacağı belirtilirken, Ankara için ise İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın adı öne çıkmaya başladı.

Hakan Han Özcan'ın Öne Çıkmasındaki Etki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a etkili bir muhalefet sergileyen Hakan Han Özcan, son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ndeki usulsüzlükleri ortaya çıkarmasıyla gündeme gelmişti. Özcan, "Allah'ın suyundan para mı kazanılır?" diyen Mansur Yavaş'ın vaatlerini yerine getirmediğini belirterek eleştirilerde bulunmuştu.

Ankara'nın sorunlarına ve halkın nabzına hakim olması, doğma büyüme Ankaralı olması, Hakan Han Özcan'ın adaylık için önemli avantajları arasında yer alıyor.

Anketlerde Ön Planda

AK Parti'nin belirleyeceği adaylar için önemli olan çapraz anket sonuçları, Hakan Han Özcan'ın Ankara özelinde öne çıktığını gösteriyor. Hem temayük yoklamasında hem de yapılan ankette Özcan'ın ismi ağırlık kazanıyor.

Adayın Belirlenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü İstanbul'un 3 bölgesindeki kanaatleri alacaklarını belirtti. Aldıkları temayüller doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek olan AK Parti, aralık ayının sonuna doğru büyükşehir adaylarını açıklamaya başlayacak. Ancak bazı illerin adayları daha önce açıklanabilir.

Hakan Han Özcan'ın adaylık süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği nihai karar, yerel seçimlere yönelik stratejilerin şekillenmesinde kritik bir rol oynayacak.

Ekleme Tarihi: 16 Ara 2023 21:00