Yerel Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2024 09:00

AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ'dan logosuz afiş uyanıklığı

Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Hamza Dağ, seçim kampanyasında ilginç bir strateji izliyor.

hamza dağ afiş

AKP'li Aday Hamza Dağ, Parti Logosunu Kullanmıyor

Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Hamza Dağ, seçim kampanyasında ilginç bir strateji izliyor. Aday, afişlerinde parti adını ve logosunu kullanmıyor, bağımsız aday gibi hareket ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Dağ'ın, partisinin ismine ve logosuna yer verilmeyen ilanları, İzmir merkezi ile tüm ilçelerinde duvarlara asıldı.

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, seçim propagandasında partisine özgü semboller kullanmamakla birlikte, farklı bir strateji izleyerek İzmir seçmeninin dikkatini çekmeye çalışıyor. Dağ, içkili mekanları ziyaret edip gençlerle fotoğraf çektirirken, hoşgörü vurgusu yaparak, "Kimsenin hayat tarzına müdahil olmayız" şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

Ancak Dağ'ın bu stratejisi, CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu tarafından eleştiriliyor. Tekin, sosyal medyada paylaştığı bir gönderide Dağ'ın fotoğrafını kullanarak, "Sizi bu fotoğrafla değil, porselen tabakta pudra şekeri çekenlerle hatırlıyoruz. İçki satan bir mekanda sarışın kadınlarla fotoğrafınız İzmir’i yansıtmaz. Bir mesaj da vermez. İzmir demokrasinin şehridir. Çetelerle, narkotik bağımlıları ile işi olmaz. Partiniz hangi şehri yönettiyse ihanet etti. Daha ne kadar takiyye yapmaya devam edeceksiniz?" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'ya seslenerek, "İzmir’in duvarlarına, billboardlarına resmi asılan bu arkadaş, hangi partinin adayı? Sizin adayınız değilse sorun yok. Ama sizinse partinizin logosunu kullanmaktan niye korkuyor? İzmirlilere daha mı sempatik geldiğini düşünüyor?" şeklinde eleştiride bulundu.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2024 09:00