Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 8 Ağu 2023 13:13

Akbank'ın borsa işlemlerinde teknik sorun hiç bitmiyor

Akbank'ın borsa işlemlerinde teknik sorun skandalı hiç bitmiyor. 8 Ağustos tarihinde banka üzerinden borsada işlem yapmak isteyenler büyük zarara uğradı.

Akbank Yatırımcı Borsa

Akbank üzerinden Borsa İstanbul üzerinde işlem yapan müşterilerin en az benim kadar şikayetçi oldukları konusunda eminim diyebilirim.

Hiper enflasyonun yaşandığı ülkelemizde parasının değerini korumak isteyen yatırımcılar az çok demeden borsamızda yaşanan ralliden payını almak istiyor. Fakat bu hiç de öyle kolay olmuyor. Küçük yatırımcı birikimini değerlendirirken aracı kurum olarak bankaları kullanıyor. Bankaların ise derdi bitmiyor. Bunların başında da AKBANK #AKBANK geliyor.

AKBANK'TAKİ GARABET AKIL ALIR GİBİ DEĞİL

Akbank internet sitesi,** Akbank Yatırımcı** uygulaması ve TradeALLTR üzerinden müşterilerine borsa hizmeti veriyor. Fakat zaman zaman öyle garabet yaşanıyor ki akıl alır gibi değil. Bunlardan bir tanesi de 8 Ağuston 2023 tarihinde yaşandı.

Borsa İstanbul'un açılması ile birlikte sistemlerine giren AKBANK müşterileri bir süre sonra büyük bir şok ile karşılaştı. Borsa açılır açılmaz sistemleri iş göremez hale gelen AKBANK'ın hiçbir uygulaması üzerinden işlem yapılamadı.

akbank borsa sorun

SAATLERCE BEKLESEN DE ÇAĞRI MERKEZİNDE AÇAN YOK

O yapamayanlardan biri de ben oldum. **Yaklaşık 60 dakika çağrı merkezi sırasında bekledim. (Ben bu yazıyı tamamladığımda halen telefonu açan yoktu) Normal zamanlarda anında aramalara cevap veren AKBANK müşteri hizmetleri nedense arıza olduğu günlerde arıza düzelene kadar cevap veremiyor.

Evet biliyoruz yoğunluk artıyor fakat bu konuda verecek cevapları olmadığından açmamak onlar için daha sağlıklı.

Üstelik bu durumla ilgili BDDK'nın tedbir almayı bırakın haberdar olup olmadığı dahi bilinmiyor.

Akbank daha önce de benzer durumlarla karşı karşıya kalmıştı. O dönemde yaşanan arızalar kısmı olduğu için AKBANK yatırımcının ufak çaplı zararını ödeyerek yoluna devam etti.

Akbank Çağrı Merkezi

AKBANK'TA SORUN BİR DEĞİL BİN

"Akbank'ta borsada işlem yapanların çilesi mi bu?" demekten kendimi alamıyorum.

Mesela anlatayım Akbank mobil tarafta AKBANK YATIRIMCI ve TRADEALL uygulamasına müşterilerine tavsiye etti.

Telefonla işlem yapan milyonlarca kullanıcı bu uygulamalar üzerinden işlemlerini gerçekleştiriyor. Uygulama olarak haklarını yiyemem, gayet başarılı yapmışlar. Fakat bu durum süper lüks araç yapıp benzinini unutmaktan farksız. Uygulama var fakat sorunlu çalışıyor.

Mesela 100 lot aldığınız ve kara geçtiğinizde satılan hisse satışmamış vaziyette ve büyük zarar gösterebiliyor. (KOZAL) Diğer taraftan almış olduğunuz 100 hissenin 10 bin lirayı aşan kârda olduğuna şahitlik edebiliyorsunuz. (TCELL) . Biz bu saatten sonra AKBANK'a nasıl güvenebiliriz?

Akbank borsa uygulama Akbank Yatırıımcı (solda) ve TradeALL (sağda) uygulaması...

MOBİLDE AKBANK YATIRIMCI BAŞKA TRADEALL BAŞKA GÖSTERİYOR

Akbank Yatırımcı'da karda gözüken hisseniz TradeALL'da zararda olabiliyor. Aynı hisse aynı adet nasıl olabilir, diyeceksiniz? Uygulamayı kullananlar karşılaştırabilir ve sonuç. olarak bana hak vereceklerdir.

borsa

Elbette bu durumu fark ettiğimde Akbank Müşteri Hizmetleri'ni arayıp konuyla ilgili aktarımda bulunmuştum. Cevap olarak TradeALL'n gün sonu rakamlarını verdiğini ifade ettiler. Onlara Anlık işlem yapılan borsa için yapılan uygulamada nasıl saatler öncesine veya sonrasında ait verilerin yer aldığını sorduğumda cevapları yoktu.

Yani bu durumun farkındalar ve bu konuda herhangi bir aksiyon almıyorlarsa demek ki bu soyguna AKBANK da ortak oluyor. Veya TradeALL kullananların zarar etmesine göz yumuyor. Yok şayet ANLIK VERİ PAKETLERİ tanımlı olmasına rağmen AKBANK'ın uygulaması başka TRADEALL başka ise ve bunun için bir adım atılmıyorsa bu da büyük ihmal.

Akbank'taki sorun hiç bitmiyor İZLE

Ahmet Kaya'nın şarkısında olduğu gibi AKBANK'taki bu durum:

"Nerden baksan tutarsızlık, Nerden baksan ahmakça"

Ekleme Tarihi: 8 Ağu 2023 10:00