Ekonomi Güncelleme Tarihi: 25 Mar 2025 13:46

Akkuyu’da İşçiler Greve Gitti: “Nazi Kampı Gibi” Tepkisi!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçiler, düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı.

Nukleer santral

Akkuyu’da İşçiler Greve Gitti: “Nazi Kampı Gibi” Tepkisi!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçiler, düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler, maaşlarına zam yapılmadığı sürece işe dönmeyeceklerini açıkladı.

Mersin’de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) skandallar bitmiyor. Santralde faaliyet gösteren İçtaş şirketinde çalışan işçiler, yılın üçüncü ayı geride kalmasına rağmen maaşlarına zam yapılmadığı gerekçesiyle greve çıktı. İşçiler, zamlı maaşlar hesaplarına yatmadığı sürece işe dönmeyeceklerini duyurdu.

Patronların Ensesindeyiz Haberleşme Mücadele ve Dayanışma Ağı’nın aktardığı bilgiye göre, santral içinde geniş çaplı bir iş bırakma eylemi başladı. Kurumun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Akkuyu'da faaliyet gösteren İçtaş şirketinde çalışan işçilerin neredeyse tamamı, yılın 3. ayı geride kalmasına rağmen ücretlerine zam yapılmaması nedeniyle santral içinde iş bırakma eylemine başladı. İşçiler, zamlı maaşları yatmadığı sürece işe başlamayacak.”

Kötü Çalışma Koşulları ve Hijyen Sorunları

Akkuyu’daki işçilerin daha önce de kötü çalışma koşulları nedeniyle greve gittikleri biliniyor. İşçilerin aktardığına göre, şantiye alanındaki hijyen koşulları son derece yetersiz. Daha önce paylaşılan görüntülerde yemeklerin içinden böcek, saç ve hatta prezervatif çıktığı öne sürülmüştü.

Bir işçi yaşanan durumu şu sözlerle dile getirdi:

“Arkadaşların yanında çektim videoyu. Anlatsam inanmazlar çünkü. Hatta bazı videoları o gün yemeğe gelmeyenlere gönderdim. Yemek sıkıntısı var. Geçen gün yemekte yoğurdun içinden kullanılmış prezervatif çıktı. Bu nasıl bir vicdansızlık?”

Akkuyu’daki işçilerin kötü koşullar nedeniyle santrali “şantiye değil, Nazi kampı gibi” olarak nitelendirdiği belirtiliyor. İşçilerin maaş ve çalışma şartlarına yönelik taleplerinin nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

Ekleme Tarihi: 25 Mar 2025 13:46