Dünya Güncelleme Tarihi: 12 Eki 2016 16:25

AKPM'de konuşan Çavuşoğlu'nun idama karşı olma nedeni

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM'de idam cezasıyla ilgili soruya verdiği cevapta, şahsi olarak idama karşı olduğu için eşinin kendisini tehdit ettiğini söyledi.

AKPM'de konuşan Çavuşoğlu'nun idama karşı olma nedeni
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) parlamenterlerin sorularını yanıtladı.

"HUKUK DEVLETİ SINIRLARI İÇİNDEYİZ"

Devletteki FETÖ yapılanmasıyla hukuk çerçevesinde mücadele edildiğine değinen Çavuşoğlu, "FETÖ unsurlarının başta devlet kurumları olmak üzere sızdıkları yerden süratle temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız ve yapıyoruz. Bu mücadeleyi yürütürken hukuk devleti sınırları içinde hareket ediyoruz. Başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) olmak üzere, uluslararası yükümlülüklerimizle uyumlu şekilde hareket ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"BEN ŞAHSEN İDAM CEZASINA KARŞIYIM"

"Bu meclisin dışarıdan bombalandığını düşünün. Köprü üzerinde tanklar insanları ezip geçiyor. İnsanlara ateş açılıyor. Böylesine bir travmayı atlatmak kolay değil. Bu travma içinde halkımızın idam konusunda talepleri oldu. Halkın bazı duygularını yönetmek siyasilerin görevidir. Biz de bu zorlu süreci yönetmeye çalışırken, bize tehditler geldi. "Yok efendim idam geri gelirse, AB sürecini dondururuz." Ben şahsen söylüyorum idam cezasına karşıyım."

"SENİNLE İLİŞKİMİ GÖZDEN GEÇİRİRİM"

Strasbourg'da konuşan Çavuşoğlu'nun idam cezasıyla ilgili sorulan soruya verdiği cevap dinleyicileri güldürdü;

Ben eşimi ikna ettim idam cezasının kötü olduğuna dair. Kızım da burada arkamda oturuyor İrem. Eşim ertesi gün beni tehdit etti. 'Ben idam cezası konusunda senin konumunu biliyorum. Ama bu sefer karşı çıkarsan seninle ilişkilerimi gözden geçiririm.' dedi. Ben hiçbir şey söylemedim. 23 yıllık evliyiz ilk defa beni tehdit ediyor. Bunu niye söylüyorum. Eşim de o tramvayı yaşadı. Eşim de gördü halka ne olduğunu. 15 gün sonra güzel bir ortamda eşime olayı anlattım, yüzde 80 ikna ettim. Kolay bir süreç değil, Süreci yönetmeye çalışıyoruz. Milletvekillerimiz bu konuyu zamanı gelince aklı selim bir şekilde değerlendirirler."

Ekleme Tarihi: 12 Eki 2016 16:25