Güncel Güncelleme Tarihi: 17 Ara 2016 14:36

Albay Başbuğ'dan şok Kayseri patlaması iddiası

İzmir'deki Askeri Casusluk davasında tutuklu kalan Albay Coşkun Başbuğ, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısının ardından şok bir iddia ortaya attı.

Albay Başbuğ'dan şok Kayseri patlaması iddiası

İzmir'deki Askeri Casusluk davasında tutuklu kalan Albay Coşkun Başbuğ, terör saldırıyla ilgili şok bir iddiada bulunarak, "'Bu bombalar ülkeye nasıl giriyor' diye milletimizin aklına bir soru gelebilir. Bu bombalar 2008-2010 ve sonrası yıllarda Habur Sınır Kapısından Irak'ın Kuzeyinden hem de elini kolunu sallaya sallaya FETÖ tarafından ülkeye sokuldu" dedi

Coşkun, 'Bombalar Türkiye'ye nasıl sokuldu?' sorusuna çarpıcı bir yanıt vererek, bombalarda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) parmağı olduğunu söyledi.

"Bu bombalar 2008-2010 ve sonrası yıllarda Habur Sınır Kapısından Irak'ın Kuzeyinden hem de elini kolunu sallaya sallaya FETÖ tarafından ülkeye sokuldu" diyen Coşkun Başbuğ, "Son zamanlardaki yapılan terör saldırıları Türkiye'nin ne kadar doğru yolda olduğunu, devletin arı kovanına, yıllardır kurulu tuzaklara ne kadar çomak soktuğuyla doğru orantılı saldırılar. Ben bu saldırıların yapılmasını yadırgamıyorum. Karşınızdaki güç alçak, karşınızdaki güç hain, karşınızdaki gücün hiç bir değer yargısı yok; çünkü karşıt gücün kurduğu oyun, yıllardır içteki hainlerle al gülüm ver gülüm güle oynaya sürdürdüğü tezgah yıkılıyor ve bundan daha önemlisi bu gözü dönmüş aşağılıklar bu oyunu kaybediyor. 'Bu bombalar ülkeye nasıl giriyor' diye milletimizin aklına bir soru gelebilir. Bu bombalar 2008-2010 ve sonrası yıllarda Habur Sınır Kapısından Irak'ın Kuzeyinden hem de elini kolunu sallaya sallaya FETÖ tarafından ülkeye sokuldu. O dönemde burada görev yapan jandarma, polis ve gümrük görevlileri el birliğiyle bu patlayıcıları şerefsiz FETÖ'den aldıkları talimat doğrultusunda ülkeye soktular ve bu patlayıcılar tüm yurda dağıldı" dedi.

"DAEŞ GETİRDİ, FETÖ SOKTU PKK PATLATTI"

Saldırılardaki amacın toplumu yıldırmak olduğu dikkat çeken Başbuğ, bilerek Kayseri'nin seçildiğini de anlattı. Başbuğ, şöyle devam etti: "Karşı bu saldırılarla bir yere varamayacığını herkesten iyi biliyor. Bu saldırılarda amaç toplumda korku ve kargaşa yaratmak, yılgınlık yaratmak, her alanda devlete kontrolü kaybettirmek, verebildiği kadar zarar verdirmek ve bu oyuna 'dur' diyen iktidarı yıpratmak. Hedef ve zamanlama tesadüf değil, seçme. Kayseri ilimiz diğer illerimizin olduğu gibi milliyetçi duruşuyla bilinen bir şehir. Bu şehirin bağrında ki şehirle bütünleşen komando birliklerimiz ise bu milletin gözbebeği askerler. Bu örgütbaşı da elbette ABD israil İngiltere'den aldığı emri uyguladı. Her gün yüzlerce araç (kamyon ve tır) Türkiye'den Irak'a Irak'tan da Türkiye ye giriş-çıkış yaptı ve bu araçlar ne götürüyor ne getiriyor hiç kontrol edilmedi hiç bir bir araç durdurulmadı.

"ŞU AN KULLANILAN BOMBALAR O DÖNEMDE ÜLKEYE SOKULAN PATLAYICILAR"

Bu konuda söyleyecek çok sözüm var. Şu an kullanılan bombalar büyük ihtimalle bu dönemde bu araçlarla ülkeye sokulan ve bu günler için saklanan patlayıcılar bu patlayıcılardan daha ne kadar var. Bu husus karanlık; yani bombaları DAEŞ getirdi, FETÖ soktu, PKK'da patlattı. Bu hususun acilen ortaya çıkarılması gerekir. Bu mücadelede de milletçe hepimize düşen önemli görevler var. Mücadele Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği topyekün olmalı. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Ülkece bir olmalı dik durmalı ve hedefe doğru daha hızlı ve mein adımlarla yürümeliyiz. Çok kritik ve dar bir boğazdan geçiyoruz. Bu boğazdan bizi çıkaracak tek güç yaratanla birlikte birlik ve beraberliğimiz." 

Ekleme Tarihi: 17 Ara 2016 14:36