Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 24 Eyl 2023 09:36

Altın Koza Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nde 'Sanki Her Şey Biraz Felaket' En İyi Film seçildi.

Altın Koza Film Festivali

Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film 'Sanki Her Şey Biraz Felaket' Seçildi"

"Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nde 'Sanki Her Şey Biraz Felaket' En İyi Film seçildi."

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali, büyük bir coşkuyla sona erdi. Festivalde 11 film, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde yarıştı. Festivalin en prestijli ödülü olan "En İyi Film" ödülü, yönetmenliğini Umut Subaşı'nın yaptığı "Sanki Her Şey Biraz Felaket" adlı filme layık görüldü.

Umut Subaşı, aynı zamanda festivalde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini de kazandı. Film ayrıca "SİYAD Cüneyt Cebenoyan En İyi Film" ödülüne de değer bulundu.

Festivalde oyunculuk kategorilerinde de ödüller verildi. "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülü, "Suyun Üstü" filminden Elit İşcan ile "Yüzleşme" filminden Nilay Erdönmez arasında paylaşıldı. "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülü ise "Annesinin Kuzusu" filminden Necip Memili ile "Yüzleşme" filminden Okan Urun arasında paylaşıldı.

Festivalin 54 yıl önce başladığını hatırlatan festival yöneticileri, festivalin özellikle farklı hikayelere sahip filmleri ve emeği alkışlayan bir çizgiye sahip olduğunu vurguladılar.

Festivalin son gününde sahneye çıkan Kadir İnanır, mesleklerine gösterilen saygının böylesine güzel bir organizasyonla herkese ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İnanır ayrıca barış çağrısında bulundu ve büyük barışın sağlanması temennisinde bulundu.

Ödül töreninde ayrıca Türk sinemasının efsane oyuncusu Türkan Şoray da sahneye çıkarak Atatürk'ün Cumhuriyet ile birlikte kadınlara verdiği hakları anımsattı ve Cumhuriyet kadını olarak Atatürk'e minnettarlığını ifade etti.

Altın Koza Film Festivali'nde verilen ödüller şu şekildedir:

  • En İyi Film ödülü: "Sanki Her Şey Biraz Felaket" - Umut Subaşı
  • En İyi Yönetmen ödülü: "Sanki Her Şey Biraz Felaket" - Umut Subaşı
  • En İyi Senaryo ödülü: "Sanki Her Şey Biraz Felaket" - Umut Subaşı
  • Sinema Yazarları Derneği Cüneyt Cebenoyan En İyi Film ödülü: "Sanki Her Şey Biraz Felaket" - Umut Subaşı

Ekleme Tarihi: 24 Eyl 2023 09:33