Spor Güncelleme Tarihi: 5 Eki 2016 22:14

Anadolu Efes'i yenen Fenerbahçe kupanın sahibi oldu

Anadolu Efes'i 77-69 skorla yenen Fenerbahçe, 32 Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.

Anadolu Efes'i yenen Fenerbahçe kupanın sahibi oldu
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe ve Anadolu Efes, karşı karşıya geldi. Fenerbahçe büyük bölümünü üstün götürdüğü mücadeleyi 77-69 kazanarak kupanın sahibi oldu. Sarı-lacivertliler 3 yıllık aranın ardından kupayı müzesine götürdü.Fenerbahçe son olarak 2013-14 sezonunda Galatasaray'ı 64-62 yenerek kupanın sahibi olmuştu.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe oldu. Jan Vesely'nin enerjisi ve Datome'nin isabetli şutlarıyla öne geçen Zeljko Obradivic'in takımı, ilk çeyreği 15-9 önde geçti. İkinci periyotta Anadolu Efes alan savunması ve hızlı hücumlarla fark yaratmaya çalıştı. Sarı-lacivertlilerde dış şut isabeti düşük olunca oyun dengede kaldı. Fenerbahçe 24-18 önde gitti soyunma odasına.

KUPAYLA BAŞLADI

Üçüncü çeyrekte ise Anadolu Efes farkı kapatmak için büyük çaba sarf etti. Kostas Sloukas'ın önderliğinde farkın kapanmasına müsade etmeyen Fenebahçe, son çeyreğe 64-56 önde girdi. Son bölümde dış atışlardan da yardım alan Fenerbahçe sezona kupa ile başladı.

Maçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte tribünde izledi.

EFES'İN EFSANESİ NAUMOSKİ İZLEDİ

Makedonya Basketbol Federasyonu Başkanı, eski Efes Pilsen efsanesi Petar Naumoski ve eşi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın davetlisi olarak Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali'ni salonda takip etti.

TBF Genel Sekreteri Celal Arısan ve TBF Yöneticileri ile görüşen Petar Naumoski, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu ile de hasret giderdi.

Ekleme Tarihi: 5 Eki 2016 22:14