Dünya Güncelleme Tarihi: 4 Eyl 2016 12:04

Angela Merkel'in milletvekiline İncirlik Askeri Üssü şoku

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi CDU milletvekeli Christian von Stetten, Alman askerlerini ziyaret için gittiği İncirlik Üssü'ne giremeden döndü.

Angela Merkel'in milletvekiline İncirlik Askeri Üssü şoku
Almanya Meclisi 2 Haziran'da 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan kararı onayladıkdan sonra Türkiye-Almanya arasındaki ilişkiler gerildi. Türkiye, meclisin aldığı karara tepki olarak Alman milletvekillerinin, koalisyon güçleriyle birlikte İncirlik Üssü'nde IŞİD'e karşı savaşan Alman askerlerini ziyaret etme isteğini geri çevirdi. Ankara, Alman milletvekillerinin birkaç kez yaptığı başvuruyu da reddetti. Türkiye, Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı'nın da İncirlik Üssü'nü ziyaret talebini kabul etmeyince, Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Temmuz ayında İncirlik'teki görevli askerleri ziyaret etmek durumunda kalmıştı.

NÖBETÇİLER İÇERİ ALMADI

Geçtiğimiz günlerde özel bir ziyaret için Türkiye'ye giden Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) milletvekili Christian von Stetten de ziyaret için izin çıkmayınca İncirlik Üssü'nün kapısına dayandı. Alman askerlerini ziyaret etmek istediğini kapıdaki nöbetçilere ileten Alman milletvekili, izni olmadığı gerekçesiyle içeri sokulmadı. İncirlik Üssü'nü ziyaret için Türk makamlarına başvuruda bulunduğunu belirten von Stetten, kendisine olumlu veya olumsuz bir cevap verilmemesi üzerine üsse geldiğini söyledi. Kapıdan çevrilen von Stetten, "Milletvekilleri olarak bizlerin askerlerle birebir görüşme hakkımız olmak zorunda. Ben hafta başında ziyaret için müracaat etmiştim" dedi.

Ekleme Tarihi: 4 Eyl 2016 12:04