Kulis Güncelleme Tarihi: 18 Ara 2023 10:00

Ankara'da Mansur Yavaş'ın rakibi AK Parti adayı belli oldu

Cumhur İttifakı, özellikle İstanbul ve Ankara'da seçimlerde galip çıkacak bir aday bulmakta zorlanıyor. Ankara'da Mansur Yavaş'a rakip olacak isim belirlendi.

mansur yavaş, erdoğan bahçeli

Mansur Yavaş'ın Rakibi Belli Oldu!

Cumhur İttifakı, özellikle İstanbul ve Ankara'da seçimlerde galip çıkacak bir aday bulmakta zorlanıyordu. İstanbul için arayışlar devam ederken Ankara adayı konusunda sona gelindiği belirtiliyor. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara adaylığı için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un isminden yana ağırlığını koyacak.

31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimler için Cumhur İttifakı'nda Ankara adaylığı konusunda karar verildi. Erdoğan'ın, aday isimleri arasında ağırlığını milliyetçi kökenli Turgut Altınok'tan yana koyduğu belirtiliyor. CHP'nin Mansur Yavaş'ı tekrar aday göstermesinin ardından Cumhur İttifakı'nın da benzer bir kökene sahip adayla karşılık vereceği ileri sürülüyor.

Geçen hafta yapılan oylamada, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve il, ilçe teşkilat yöneticileri, Ankara'da büyükşehir ve ilçe belediyelerinde aday olması istenen üç adayı belirledi. Oylamada eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok öne çıktı. Altınok'un daha fazla oy aldığı ifade ediliyor.

Cumhur İttifakı'nın, MÇP (Milliyetçi Çalışma Partisi) kökenli bir adayla çıkarak Mansur Yavaş'a karşı hamle yapacağı belirtiliyor. Altınok'un MÇP geçmişi nedeniyle Ankara'yı kazanabilecek bir aday olarak görüldüğü ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu hafta içinde bir araya gelerek nihai kararı vermeleri bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 18 Ara 2023 10:00