Ekonomi Güncelleme Tarihi: 14 Eyl 2016 09:35

Ankara İzmir arası 4,5 saate iniyor bu ilçelere piyango vurdu

Ankara ile İzmir'i birbirine bağlayacak olan 'İzmir- Ankara Otoyolu' projesiyle iki şehir arasındaki yolculuk süresi 8 saatten 4.5 saate inecek.

Ankara İzmir arası 4,5 saate iniyor bu ilçelere piyango vurdu
Başkent Ankara ile İzmir'i birbirine bağlayacak olan 'İzmir- Ankara Otoyolu' projesiyle birlikte karayoluyla 8 saati aşan yolculuk süresi 4.5 saate inecek. 8 milyar liraya mal olması beklenen proje ile Uşak, Manisa ve ilçeleri de İzmir'e bağlanacak. 501 kilometrelik otoyolun 243 kilometresi Ege Bölgesi'nde yer alıyor.

"ANKARA-İZMİR ARASI 4.5 SAAT OLACAK"

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu, "Proje çalışmaları devam eden Ankara-İzmir Otoyolu güzergâhı, Ankara Çevreyolu'ndan başlayarak, Temelli, Polatlı, Sivrihisar, Çifteler, Kırka, Dumlupınar, Uşak, Kula, Salihli ilçelerinden geçiyor. Marmara Gölü'nün kuzeyinden geçtikten sonra Hamzabeyli Köyü mevkiinde İstanbul-İzmir Otoyolu'na bağlanıyor. Ankara-İzmir Otoyolu mevcut devlet yoluna göre daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamaktadır. Söz konusu otoyol ile Ankara-İzmir arası seyahat süresi yaklaşık 4.5 saat olacak" dedi.

ÇED ONAYI BEKLENİYOR

2010'un başında çalışmaları başlayan otoyolun ihale edilmesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun onaylanması bekleniyor.

8 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAK

Ankara-İzmir Otoyolu, 2016 yılı dolar kuruna göre 8 milyar liraya mal olacak. İnşaatın bu yılın sonunda ya da önümüzdeki senenin ilk aylarında başlaması hedefleniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü olan 2023'te ise projenin açılması planlanıyor.
(Kaynak: Habertürk)

Ekleme Tarihi: 14 Eyl 2016 09:35