Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2023 21:00

Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Festivalin iptali, Kanun Hükmü belgeseli nedeniyle yaşanan krizlerle ilgili bir gelişme olarak geldi.

Antalya Film Festivali iptal oldu

Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Festivalin iptali, Kanun Hükmü belgeseli nedeniyle yaşanan krizlerle ilgili bir gelişme olarak geldi. Festival belgeseli seçildi, ancak daha sonra çeşitli seçenekler kaldırıldı ve geri katılmayla tartışmalara neden oldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin iptal edildiğini duyurarak, yaşanan sürecin sona erdiğini ifade etti. Ayrıca festivalle ilgili kendisine ve belediyeye yöneltilen suçlamalar reddedildi.

Bu gelişmelerle birlikte festivalde yaşanan krizler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın festivalden çekilmesiyle daha da büyüdü. Ayrıca jüri başkanı Demet Akbağ da ertesi gün görevinden ayrıldı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptali, Türkiye'deki sinema dünyasında büyük yankı uyandırdı ve festivalle ilgili gelecekte neler olacağı konusunda soru işaretleri oluştu.

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2023 21:00