Yerel Güncelleme Tarihi: 25 May 2023 12:00

Antalya'da kira artışları esnafa işyerlerini kapattırıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, yüksek kira zamlarının konutların yanı sıra işyerlerini de olumsuz etkilediğini söyledi.

Ali Bahar Antalya Ticaret Odası

Antalya Ticaret Odası Başkanı: Kira artışları sürerse işyerleri kapanacak

**Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, mayıs ayı meclis toplantısındaki konuşmasında kentte artan kira fiyatları nedeniyle esnafın yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Bahar, “Kiralarda bu artışlar sürerse işyeri kapanmalarının ardı arkası kesilmeyecektir. Bu artışlar istihdam konusunda da hepimizi zorlamaktadır” dedi.

Deprem ve seçimler nedeniyle artan kamu harcamalarının ek vergi yükü getireceğini iddia eden Bahar, bu artışın, zaten zor durumda olan ve yüksek maliyetlere maruz kalan birçok işletmenin kapısına kilit vurmasına neden olacağını belirtti.

Bahar, şöyle devam etti: “Artık önümüzü görebilmeyi, doğru politikaların süratle hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Çünkü iş dünyamızın ve ülke ekonomisinin buna tahammül edecek ne bir dakikası ne de kaybedecek bir kuruşu dahi kalmamıştır. Türkiye ekonomisinin en öncelikli sorunları faiz, enflasyon, döviz kurlarındaki belirsizlik ve cari açıktır." * * Kaynak: Cumhuriyet - Bülent Ecevit

Ekleme Tarihi: 25 May 2023 12:00