Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2023 00:41

Antalya Film Festivali'nden Kanun Hükmü belgeseli çıkarıldı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde tartışmalara yol açan Kanun Hükmü belgeseli, bir kez daha festivalin seçkisinden çıkarıldı.

Altın Portakal

"Kanun Hükmü" Belgeseli Yeniden Altın Portakal Film Festivali Seçkisinden Çıkarıldı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde tartışmalara yol açan "Kanun Hükmü" belgeseli, bir kez daha festivalin seçkisinden çıkarıldı. Başlangıçta yargı süreci devam ettiği iddiasıyla seçkiden çıkarılan film, tepkilerin ardından yeniden seçkiye alınmıştı. Ancak bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildi.

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, "Kanun Hükmü" filmini seçkiden çıkarmış ve "Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullanmıştı. Ancak film yeniden seçkiye alınınca Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilme kararı almıştı.

Altın Portakal Film Festivali

Bu gelişmelerin ardından "Kanun Hükmü" belgeseli bir kez daha festivalin seçkisinden çıkarıldı. Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu hakkında ise soruşturma açıldı. Boyacıoğlu, can güvenliği ile ilgili tehditler aldığını açıkladı ve sinema sektöründen gereken desteği görmediklerini ifade etti.

"Kanun Hükmü" belgeseli, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden el çektirilen Doktor Yasemin Demirci ve Öğretmen Engin Karataş'ın yaşamını konu alıyor. Nejla Demirci tarafından yönetilen belgesel, büyük bir tartışmanın odağında bulunuyor.

Altın Portakal Film Festivali Kanun Hükmü

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2023 00:00