Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 11 Eyl 2016 01:49

Antalya Uluslararası Piyano Festivali başlıyor

Bu yıl 17. si düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Antalya Uluslararası Piyano Festivali 21 Eylül’de başlıyor.

Antalya Uluslararası Piyano Festivali başlıyor
Organizasyonunu Pera Event’in üstlendiği, heyecanla beklenen etkinlik, klasik müzik ve flamenko dünyasından bir çok yıldızı müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.Yıldızlar geçidine sahne olacak festivalde bu yıl Zhang Zou, Manolo Carrasco, Julian Rachlin, Darrell Ang, Gökhan Aybulus, Roberto Cominati gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Festivalin sanat yönetmenliği görevini ise Orkestra Şefi Gürer Aykal üstleniyor.

Antalya Uluslararası Piyano Festivali, 21 Eylül- 14 Ekim tarihleri arasında!

Bu yıl 17.si düzenlenen ve Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilen “Antalya Uluslararası Piyano Festivali” sahnesinde ağırlayacağı yerli ve yabancı yıldızları ile yine çok ses getirecek.

21 Eylül- 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlik, sahnesinde “Yeni Neslin Piyano Dahisi” olarak anılan Zhang Zou, piyano flamenko denilince dünyanın akla gelen ilk isimlerinden İspanyol Flamenko Piyanisti Manolo Carrasco, dünyanın en iyi keman ve viyolonsel virtüözlerinden olan, müzik otoriteleri tarafından dünyadaki en iyi ilk on şeften biri olarak gösterilen Julian Rachlin, Grammy ödülüne aday olmuş, dünyaca ünlü şef Darrell Ang, Türkiye’nin en yetenekli genç piyanistlerinden Gökhan Aybulus , dünyaca ünlü İtalyan piyanist Roberto Cominati gibi klasik müzik ve flamenko dünyasından bir çok yıldız ismi ağırlayacak.

Sanat yönetmenliğini Orkestra Şefi Gürer Aykal’ın üstlendiği Antalya Uluslararası Piyano Festivali’nin sürprizlerle dolu programı Antalyalı sanatseverlere müzik dolu unutulmaz günler yaşatacak.

Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan, organizasyonunu Pera Event’in üstlendiği muhteşem müzik etkinliği 21 Eylül’de Gürer Aykal şefliğinde ve THY sponsorluğunda gerçekleşecek, Akdeniz Filarmoni Orkestrası’nın eşlik edeceği Zhang Zuo konseri ile başlayacak.

25 Eylül’de Manolo Carrasco, 1 Ekim’de Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde ve THY sponsorluğunda keman solist ve şef Julian Rachlin konserleri ile devam edecek etkinlikte, 7 Ekim’de gerçekleşecek olan konserde, Darrell Ang’ın şefliğinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’na solist Gökhan Aybulus eşlik edecek.

Festival'in kapanış günü olan 14 Ekim’de ise yine Gürer Aykal’ın şefliğinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği konserde solist Roberto Cominati müzikseverlerle buluşacak.

Ekleme Tarihi: 11 Eyl 2016 01:49