Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 5 Ağu 2023 10:00

Apple iPhone 15 ve iPhone 15 Promax ne zaman çıkacak?

Apple'ın neredeyse her yıl Eylül ayında özel büyük bir etkinlik ile iPhone'larını tanıtıyor. Pekiyi Apple iPhone 15 ve iPhone 15 Promax'ı ne zaman tanıtacak?

Apple iphone 15 Apple iphone 15 pro

Apple, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max'ı Ne Zaman Piyasaya Sürecek?

Apple'ın neredeyse her yıl Eylül ayında özel büyük bir etkinlik ile iPhone'larını tanıtıyor. Bu yıl, muhtemelen yeni Apple Watch modelleri de birlikte tanıtılacak. Apple Watch Ultra çarpıcı yeni görünümle geliyor.

Apple'da bir aksilik olmazsa iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in bu sonbaharda duyurulmasını bekleniyor.

Ancak Apple tarafında yayınlanan yeni bir rapor, bu alışılagelen sürecin biraz değişebileceği işaretlerini veriyor. Bu alanda çalışan medya kuruluşları büyük şirketlerden birinin çalışanlarına 13 Eylül Çarşamba günü izin almamalarını istediği kulislerde konuşuluyor. Şirket Apple ismiyle anılmasa da, bu çağrının Apple şirketi tarafından yapıldığı öngörülüyor.

Sektör medyası Apple'ın gelenekselleştirdiği tarihlerde rakip bir cep telefonu üreticisinin, yılın aynı döneminde bir lansman yapmasının mantıklı olmadığını düşündüklerinden bu dönemde Apple'ın yeni telefonunu tanıtacağını düşünüyor. Ayrıca yılın bu döneminde başka markalardan yeni model beklentisi de bulunmuyor.

Açılışın 6 Eylül Çarşamba veya 12 Eylül Salı olacağı tahmin ediliyor. Kulislerde 12 Eylül Salı'nın tercih edileceği konuşuluyor. Apple'ın genellikle bir Salı günü duyuru yapmayı sevmesi de buna gerekçe olarak gösteriliyor. Tarih ile ilgili tek olağan istisna, İşçi Bayramı'nın 4 Eylül Pazartesi, aynı haftaya denk gelmesi.

Apple ürünlerini tanıttıktan sonra Cuma günü ön sipariş almaya başlıyor.

Bu kez Apple istinai olarak ürün lansman sonrası Cuma geleneğini bozarak 13 Eylül Çarşamba günü ön siparişleri açabilir. 13 Eylül Çarşamba günü Pasifik saatiyle 10:00'da Tim Cook, Steve Jobs Theatre sahnesinde konuklarıyla açılış konuşmasını yapması bekleniyor.

Sonuç olarak iPhone 15 , iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Maz modellerine 22 Eylül Cuma günü mağazalardan ulaşmanın mümkün olması bekleniyor.

Geçen yıl iPhone 14 Plus'ta olduğu gibi, dört telefondan birinin veya daha fazlasının erteleneceğine dair haberler var,

Ekleme Tarihi: 5 Ağu 2023 10:00