Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 19 Kas 2023 05:00

Apple mesaj bölünmesini ortadan kaldırıyor

Apple, telefonlar arasında metin göndermeyi kolaylaştıracak yeni bir mesajlaşma standardını destekleyeceğini söylüyor.

mesaj

iPhone'lardaki yeşil ve mavi mesaj baloncukları döneminin sonunda sona erebileceğine dair umutlar arttı.

Şu anda yalnızca iPhone'lardan gelen iMessage'larda mavi kabarcıklar var.

Apple, telefonlar arasında metin göndermeyi kolaylaştıracak yeni bir mesajlaşma standardını destekleyeceğini söylüyor.

Ancak Android telefonlardan gelen mesajlar hala yeşil baloncuklar halinde görünecek ve bu da balonun patlamasını isteyenlerin uzun süre beklemesi gerekebileceğine işaret ediyor.

REKLAMCILIK

Şirket, 2024'ten itibaren iPhone ve iOS cihazlarında yeni bir mesajlaşma standardı olan Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) için destek sunacağını söyledi.

RCS, farklı işletim sistemlerindeki telefonların mesaj alışverişini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir standarttır.

İlk olarak 9to5Mac tarafından bildirilen bu hamle , Apple için köklü bir değişiklik olarak görüldü.

Apple, gelecek yılın sonlarına doğru bir yazılım sürümüyle mesajlaşma standardı için destek sunmayı planlıyor.

Bir Apple sözcüsü teknoloji yayınına RCS'nin rakip telefon kullanıcılarına mesaj göndermek isteyen kullanıcılar için SMS veya MMS'e kıyasla daha iyi olacağını söyledi.

Sözcü, "Bu, Apple kullanıcıları için en iyi ve en güvenli mesajlaşma deneyimi olmaya devam edecek olan iMessage ile birlikte çalışacak" dedi.

Android telefon işletim sistemini geliştiren Google, RCS'yi etkinleştirmesi için Apple'a başvuran en büyük rakip oldu.

"Mesajı al" kampanyası, iPhone veya iOS cihazlarında yeşil renkli mesajlarla karşılaşan bazı kullanıcıların yaşadığı hayal kırıklığının yanı sıra, SMS ve MMS mesajlarının uçtan uca şifrelemeyle korunmadığını da vurguladı .

Dijital platformlara yönelik son AB kuralları da Apple'ın RCS'yi benimsemesini teşvik etmiş olabilir.

Bloğun Dijital Pazarlar Yasası (DMA), temel hizmetler olarak adlandırılan büyük dijital hizmetlerin sağlayıcılarının, platform kullanıcılarının rakip platformlarla kolayca etkileşime girebilmeleri için rakip sistemler arasında mesaj göndermek de dahil olmak üzere yollar sunmalarını gerektiriyor.

Financial Times, Kasım ayı başında Google ve diğer firmaların Avrupa Komisyonu'na yazı yazarak Apple'ın iMessage'ını WhatsApp gibi rakiplerle birlikte çalışabilecek temel bir hizmet olarak ilan etmesi yönünde çağrıda bulunduğunu bildirdi .

Apple, iMessage'ın bu kurallara tabi olmaması gerektiğini savundu ancak Avrupa Komisyonu, Eylül ayında Apple'ın iMessage'ının temel hizmet olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda araştırma yaptığını açıklamıştı.

Bu yılın başlarında Apple , AB'nin ortak şarj kablosu şartlarını karşılamak için yeni iPhone'larda kendine özgü yıldırım bağlantı noktasını terk etmek zorunda kaldı .

Apple'ın duyurusu, telefon üreticisi Nothing'in en yeni akıllı telefonunun sahiplerinin iPhone kullanıcılarına iMessage göndermesi için bir yol başlatmasından birkaç gün sonra geldi.

Şirket, Hiçbir Şey Sohbetleri uygulamasının iPhone ve Android telefonlar arasında bir köprü sunacağını ve kullanıcıların mavi balon mesajları aracılığıyla bağlantı kurmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Şirketin X'te (eski adıyla Twitter) yayınladığı, Apple'ın RCS'yi benimsediği haberine yanıt olarak "mesajı almış gibi görünüyorlar".

Ekleme Tarihi: 19 Kas 2023 05:00