Otomobil Güncelleme Tarihi: 20 Eyl 2022 08:00

Araç ehliyetlerinde simülasyon dönemi başlıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine göre sürücü kurtlarında simülasyon dönemi başlıyor.

ara otomobil insan

Ehliyet almak için başvuran adaylar için yeni dönemde simülasyon eğitimi getirildi Ehliyet alacak sürücü adaylarına sınıf veya sertifika ayrımı yapılmaksızın emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek. Emniyet Kemere Simülasyonu ile amaç sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mevuct yönetmelik değişikliği ile ehliyet alacak sürücü adaylarına, alacakları sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın teorik eğitimden sonra alacakları pratik direksiyon eğitimi öncesinde emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak için tüm adaylara emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek.

Aday sürücüler yapılan simülasyon eğitimi sayesinde sürüş esnasında emniyet kemeri takmamanınne tür sonuçlar doğuracağına ilişkin uygulamalı eğitim görecek ve bilinçlenmesi sağlanacak.

Resmi Gazete'de yer alan yönetmelik aynı zamanda eğitmenler ilgili de madde içeriyor. Yönetmelikte yer alan geçici maddeye göre 29 Mayıs 2013'ten önce sürücü kurslarında motorlu taşıt direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesine sahip olanlar hizmet içi eğitime tabi tutulacak.

Dosya Haber

Ekleme Tarihi: 20 Eyl 2022 08:00