Asayiş Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2024 13:00

Araç satışında yeni bir dolandırıcılık yöntemi

Otomobil satışlarında yeni bir dolandırıcılık ortaya çıktı. Dolandırıcılar, anlaştıkları bir vatandaşın otomobilini almaya gittikleri sırada bakın ne yaptılar!

araç

Otomobil Satışında Akılalmaz Dolandırıcılık Girişimi Güvenlik Kamerasında!

Otomobil satışlarında yeni bir dolandırıcılık hikayesi ortaya çıktı. Dolandırıcılar, anlaştıkları bir vatandaşın otomobilini almaya gittikleri sırada şahsı lafa tutarak radyatör kapağını açıp içerisine yağ boşalttı. Dolandırıcılar, ardından araç sahibine "Arabanızın yağ ve suyu birbirine karıştı" diyerek fiyatı düşürmeye çalıştılar. Bu dolandırıcılık girişimi, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Dolandırıcılar, aracı satan vatandaşı tuzağa düşürmek amacıyla araç incelemesi sırasında radyatör kapağını açarak yağ boşalttılar. Daha sonra araç sahibine, aracın yağ ve su karıştığını iddia ederek fiyatı düşürmeye çalıştılar. Bu hileli girişim, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve dolandırıcılık anı detaylı bir şekilde görüntülendi.

Otomobil alım-satım süreçlerinde dikkatli olunması önemlidir. Satış işlemleri öncesinde aracın detaylı bir şekilde incelenmesi ve güvendiğiniz yerlerden alışveriş yapılması, dolandırıcılık girişimlerinden korunmanıza yardımcı olabilir.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2024 13:00