Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 9 Şub 2023 18:17

Askorbik asiti neden kullanmalıyız?

Bedenimiz kendiliğinden C vitamini üretemediği için özellikle gribal enfeksiyon durumlarında, iyileşme sürecinde C vitaminine ihtiyaç artar. Pekiyi ne yapmalı?

c vitamini

Viral enfeksiyonlarda Neden C vitamini ve neden C vitamininin toz formu olan, Askorbik asiti kullanmalıyız?

Bedenimiz kendiliğinden C vitamini üretemediği için ve özellikle gribal enfeksiyon durumlarında, iyileşme sürecinde C vitaminine ihtiyaç artar.

Askorbit asit

Ancak kapsül, tablet, şurup, efervesan şeklinde üretilen C vitaminleri, vücudumuz için ihtiyaç olmayan ve zarar veren kimyasallar içerir.

Bu içerikleri içeren C vitaminlerinin yerine saf askorbik asiti tercih etmeliyiz. Askorbik asit saf C vitaminidir, katkı maddesi içermez oksijensiz ambalaj içindedir.

asit

C vitamini oksijen ve ışık ile temas ettiğinde etkinliğini yitirir. C vitamini mutlak bir virüssiddir. C vitamini için virüs cinsi önemli değildir.

Tüm virüsleri yok eder. Histamini detoksifiye eder. C vitamininin bu antihistaminik etkisi yerel bağışıklık faktörlerinin desteklenmesinde ve alerjik belirtilerin baskılamasında önemlidir.

C vitamini Stokin üretimini artırır. Stokinler lökositlerin birbirleri arasında iletişimini sağlayan bağışıklık tepkisini destekleyen protein yapıda moleküllerdir.

Antikor üretimini ve aktivasyonunu artırır, artmış antikor fonksiyonu hem enfeksiyon hem de toksinlerin ortadan kaldırılmasında etkilidir.

Nöraminidaz üretimini engeller, virüsler vücudun doğal savunma hattını oluşturan mukus engelini aşmak için nöro minidaz salgılarlar.

C vitamini bunu engelleyerek vücudun savunmasını optimize eder.Fagositlerin işlevlerini arttırır, fagositler virüsleri içlerine alarak parçalayan beyaz kan hücreleridir.

Virüsleri enzimatik olarak sindirirler. İnterferon üretimini artırır, interferonlar bağışıklık sisteminin önemli bir parçasıdır, her hücrenin salgılayabileceği interferon virüslerin üremesini engeller. (Kaynak: Dr.H.Hüsnü Eren)

askorbit asit

DOSYAHABER

Ekleme Tarihi: 2 Şub 2023 19:00