Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 4 Şub 2024 10:00

Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüşünü SpaceX yine erteledi

SpaceX şirketi, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının dünyaya dönüşünü bir kez daha erteledi.

Alper Gezeravcı

SpaceX, Alper Gezeravcı ve Mürettebatının Dönüşünü Bir Kez Daha Erteliyor

SpaceX şirketi, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının dünyaya dönüşünü bir kez daha erteledi. Floridaki olumsuz hava koşullarını gerekçe gösteren şirket, Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmasının en erken 6 Şubat'ta gerçekleşebileceğini açıkladı.

Dönüş Nedeniyle Olumsuz Hava Koşulları

SpaceX'in yaptığı açıklamada, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşullarının Ax-3 mürettebatının dünyaya dönüşü için elverişsiz olduğu belirtildi. Bu sebeple Dragon kapsülünün istasyondan ayrılması planlanan tarih bir kez daha ertelendi.

Yeni Planlanan Tarih

SpaceX, Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması için en erken tarihin 6 Şubat Salı günü olduğunu ifade etti. Ancak bu tarihin de hava koşullarına bağlı olarak değişebileceği vurgulandı.

Alper Gezeravcı ve mürettebatının güvenli dönüşü için gerekli tedbirlerin alınmasının ön planda olduğu belirtilirken, yeni bir tarih belirlendiğinde kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Ekleme Tarihi: 4 Şub 2024 10:00