Dünya Güncelleme Tarihi: 10 Eyl 2016 16:32

Ateşkesin beklendiği Suriye'de Esad İdlib'i kana buladı

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib kent merkezinde çarşıya düzenlediği hava saldırısı sonucu 28 kişi öldü, 41 kişi yaralandı

Ateşkesin beklendiği Suriye'de Esad İdlib'i kana buladı
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, tam da ABD ile Rusya'nın Kurban Bayramı'nda ateşkes için anlaştığı gün, arife öncesi İdlib'i kana buladı. İdlib sivil savunma yetkilisi Muhammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esad rejimine ait savaş uçaklarının muhaliflerin denetimindeki İdlib kent merkezindeki çarşıyı bombaladığını söyledi.

KADIN VE ÇOCUKLAR DAHİL 28 SİVİL CAN VERDİ

Çarşıya düzenlenen saldırıda şu ana kadar aralarında kadın ve çocukların da olduğu 28 sivilin hayatını kaybettiğini, 41 kişinin yaralandığını ifade eden Ali, "Saldırıda onlarca araç, iş yeri ve evde yangın çıktı. Bombardımanda çarşıda can pazarı yaşandı. Sivil savunma ve itfaiye ekipleri yangını söndürdü." dedi.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Rejimin hava saldırısında yaralananların ambulanslarla kentteki sahra hastanelerine taşındığını kaydeden Ali, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

ABD İLE RUSYA ATEŞKES İÇİN ANLAŞTI, ESADBAYRAM ÖNCESİ ÇARŞIYI KANA BULADI

ABD ile Rusya, Suriye'de çatışmaların durdurulması amacıyla ülke genelinde ateşkesin 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlaması konusunda anlaşmaya varmıştı.
Esad rejiminin, çarşıyı ateşkes öncesi bayram arefesinde hedef aldığını vurgulayan Ali, saldırıda sadece masum sivillerin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ekleme Tarihi: 10 Eyl 2016 16:32