Otomobil Güncelleme Tarihi: 3 Tem 2022 19:00

Audi elektrikli otomobillerini Çin'de üretecek

Alman otomotiv devlerinden Audi üreteceği elektrikli otomobillerin fabrikasını Çin'de kurma kararı aldı. Fabrikada 150 bin elektrikli Audi araç üretilecek.

audi çin otomobil fabrikası

Özet:

  • Alman otomotiv devi Audi Çin'de fabrika kuruyor
  • Audi yeni nesil elektrikli otomobillerini Çin'de üretecek
  • Fabrikanın kapasitesi yıllık 150 bin araç olacak
  • Audi fabrika için 2,6 milyar Euro yatırım yaptı

Dünya devlerinden Alman otomobil üreticisiÇin’deki ortak şirketi aracılığıyla Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin eyaletinin başkenti Changchun’da elektrikli otomobil fabrikası kurmaya başladı.Yaklaşık 1,5 yıl sonra 2024 sonunda tamamlanması beklenen fabrika olacak elektrikli otomobil üssü olacak.

AUDI fabrikasında yalnızca tam elektrikli Audi otomobil modellerini üretecek.

Fabrikanın yıllık elektrikli araç üretim kapasitesinin 150 bin araç olması bekleniyor.

AUDI'nin elektrikli araçları tıpkı Porsche'da olduğu gibi Premium Platform Electric (PPE) teknoloji platformunda oluşturulacak.

AUDI, Çin’deki Audi FAW NEV Company şirketinin çoğunluk hisselerine sahip. Elektrikli otomobil fabrikası için Audi 2,6 milyar avro (2,7 milyar dolar) yatırım yaptı.

Çin'deki fabrika tamamlandıktan sonra, AUDI marka otomobil üretiminin -karoseri, motor montaj hattı, akü montaj hattı gibi tüm zincirini kapsayacak.

Aynı zamanda dünyanın en büyük pazarı olan Çin elektrikli otomobil pazarını hedefleyen Audi'nin yatırım yapmasının ardından 2022 yılının ilk üç ayında dünyada satılan her 3 elektrikli aracın ikisinin Çinli'ler tarafından alınması yatıyor. PwC Strategy& Deutschland kurumunun istatistiklerine göre, Çin dünyanın en büyük elektrikli araç piyasası konumuna geldi.

Ernst & Young (EY) verilerine göre Çin, tüm dünyanın oldu gibi Alman otomobil üreticilerinin de en büyük tekil pazarı oldu. Alman elektrikli otomobil üreticileri 2022'nin ilk üç aylık dönemindeki toplam araçlarının yüzde 39 kadarını Çin piyasasına verdi.

Ekleme Tarihi: 3 Tem 2022 19:00