Dünya Güncelleme Tarihi: 28 Kas 2021 23:49

Avrupa'nın enerji krizi kötüleşmek üzere!

Avrupa'da enerji fiyatları, kış gerçekten başlamadan önce bile defalarca rekorlar kırıyor ve tarihin en zararlı maliyet sıkışıklıklarından biri, sıcaklık düşmeye başladığında daha da kötüleşmek üzere.

Avrupa'nın enerji krizi kötüleşmek üzere!

Bloomberg — Avrupa'da enerji fiyatları, kış gerçekten başlamadan önce bile defalarca rekorlar kırıyor ve tarihin en zararlı maliyet sıkışıklıklarından biri, sıcaklık düşmeye başladığında daha da kötüleşmek üzere. İngiltere'de geçen ay yaşanan süper fiyat artışı, bazılarını zorladı. sanayi şirketlerinin üretimi kesmesi ve devlet yardımı istemesi, tıpkı koronavirüsün yeniden canlanmasıyla mücadele ederken Avrupa'da geniş çapta oynayabileceklerin habercisi. Hükümetler için bu, malzemeleri korumak için hareket ederek komşu ülkelerle gerginlik anlamına gelebilir . Haneler için bu, daha az enerji kullanmalarının istenmesi veya hatta kesintiler için plan yapılması anlamına gelebilir.

Sorun şu ki, ihracatçılar Rusya'nın sadece yapması gerekeni yapması ve Katar'ın yapabileceğini ürettiğini söylemesiyle, arz tarafından herhangi bir düzeltmenin yakın zamanda gelmesi pek mümkün değil. Rysted Energy analisti Fabian Roenningen , enerji endüstrisinin bunun yerine “talep yıkımına” güvenmekle karşı karşıya olduğunu söyledi .

Oslo'dan “Bunu son birkaç ayda gördük ve birçok endüstride büyük olasılıkla devam edecek ve hatta artacak” dedi. “Mevcut piyasa koşullarında birçok oyuncu için çalışmak karlı değil.”

Görünüm, Avrupa'da önsezi duygusuna katkıda bulunuyor. Bölge geri Covid-19 olgu kabaran ve Güney Afrika'da tespit yeni bir varyant ilgili korkular ile pandemik bir daha merkez üssü olan dünya dönen . Bazı ülkelerde kısıtlamalar sıkılaştırılırken, hane halkı bütçeleri yüksek enflasyon tarafından sıkıştırılıyor. Üstelik, dondurucu hava, ışıkların sönmesi anlamına gelebilir. Bir sığınağa dönüş kaç hükümetler bunu yapmak ister rağmen Avusturya'da gibi, bordür güç talebini yardımcı olacaktır.

Avrupa'nın en büyük ikinci ekonomisi olan Fransa, özellikle risk altında. Ocak ve Şubat aylarında soğuk algınlığı olasılığı, ülkenin şebeke operatörü için endişeye neden oluyor. 22 Kasım tarihli bir rapora göre, pandemi bazı reaktörlerin bakımını geciktirdikten sonra, Fransız güç sisteminin beygir gücü olan nükleer istasyonlardaki kullanılabilirlik düşük.

Fransa'da soğuk bir rüzgar estiğinden ve iş günü talebinin artmaya başladığı Pazartesi gününe kadar etkisini göstermesi bekleniyor.

Geçen kış, şebeke operatörü yoğun zamanlarda hane halklarını daha az enerji kullanmaya çağırdı ve işler gerçekten sıkılaştığında üreticilerle bazı talep azaltma sözleşmelerini etkinleştirdi. Bir sonraki adım, ağdaki voltajı azaltmak ve ardından son çare olarak bölge başına iki saatlik kesintileri başlatmak olacaktır. Bütün bunlar cumhurbaşkanlığı seçiminin önüne geçecekti .

Colombus Consulting'in enerjiden sorumlu kıdemli yöneticisi Nicolas Goldberg , "Derin bir soğuk varsa ve rüzgar yoksa, nükleer santrallerin daha az mevcudiyeti ve kömür kullanan sevk edilebilir üretim varlıklarının yakın zamanda kapatılması nedeniyle işler daha da sıkılaşabilir" dedi . Paris. "Gerçekten soğuyorsa ve rüzgar yoksa, sorun olabilir."

Fransa aynı zamanda komşu ülkelere önemli bir elektrik ihracatçısı, bu da bir krizin etkilerinin Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere'de yankılanacağı anlamına geliyor. Maksimum talebin Pazartesi günü 80,7 gigawatt olması bekleniyor, bu da Şubat 2012'deki rekor 102 gigawatt'ın hala biraz üzerinde.

Doğal gaz fiyatlarındaki sert artış nedeniyle, kış mevsiminin bu başlarında durum zaten çok vahim. Evleri ısıtmak ve elektrik üretmek için kullanılan yakıt depoları normalden daha düşük ve hızla tükeniyor. Analistler, soğuk havaların talebi artırması halinde bu kış gaz depolarının sıfıra düşebileceği konusunda uyardılar.

16 Kasım'da İsviçreli bir emtia ticaret evi olan Trafigura Group'un CEO'su Jeremy Weir, elektrik kesintilerinin bir olasılık olduğu konusunda uyardı.

Hartree Partners LP ticaret merkezinin ortağı Adam Lewis, “Avrupa'da hava soğursa, kolay bir tedarik çözümü olmayacak, bunun bir talep çözümüne ihtiyacı olacak” dedi.

Arz tarafında, Rusya'nın bundan sonra ne yapacağı kilit rol oynayacak. Başkan Vladimir Putin, piyasayı istikrara kavuşturmak için Avrupa'ya daha fazla tedarik ile yardım edeceğinin sinyallerini verdi, ancak sevkiyatlar Kasım ayının başındaki düşüşün ardından toparlanmış olsa da, geçen yıla göre düşük. Rusya'nın Aralık ayında Avrupa'ya ne kadar gaz gönderdiği daha da büyük bir gizem olmaya devam ediyor.

Nasıl Avrupa Gaz İçin Putin'e Bu Kadar Bağımlı Oldu

Kuzey Akım 2 boru hattının Rusya'dan Almanya'ya uzun zamandır beklenen başlangıcı, kıtanın enerji krizini hafifletecek. Proje tamamlandı, ancak düzenleyici engellerle karşılaştı ve akışların ne zaman başlayacağı belli değil.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatçısı olan Katar, halihazırda tam kapasite gaz ürettiğini söylüyor. Çıkarması kolay yakıt bolluğu sayesinde üretim maliyetleri düşük olan Körfez ülkesi, Ekim ayında Çin'den satın aldığı dört tankere ek olarak Güney Kore'den altı LNG gemisi daha sipariş etti .

İşler gerçekten kötüye giderse, ülkeler diğer bölgelere doğal gaz satışını kısıtlama yoluna gidebilir. Daha da uç bir senaryo, bunların birbirine gaz ve elektrik akışını durdurarak siyasi hırçınlığı ateşlediğini ve ekonomileri vurduğunu görebilir.

Avrupa Birliği, herhangi bir devletin elektrik veya gaz ihracatını engellemesini ve özellikle hanehalkı tedariki söz konusu olduğunda, diğer bir üyeyi eksik bırakmasını önlemesi gereken dayanışma ilkelerine sahiptir.

Ancak dayanışma, geniş çaplı bir krizde hiçbir zaman test edilmedi ve şebeke operatörleri, arz güvenliği sorunları varsa, ülkeler arası kablolar aracılığıyla güç akışını durdurmalarına veya değiştirmelerine izin verildiğini söylüyor. “Doğudan Gelen Canavar” lakaplı Şubat 2018'in sonunda vurduğunda, ısıtma sezonuna oldukça geç kalmıştı. Bu yıl, daha az şiddetli bir hava olayının benzer bir etkisi olması muhtemeldir.

Roenningen Oslo'da “Bu, Avrupa'nın elektrik sisteminin emtia fiyatlarındaki oynaklığa ne kadar açık olduğunu gösteriyor” dedi. "Kısa vadede yapılabilecek pek bir şey yok."

Ekleme Tarihi: 28 Kas 2021 23:49