Asayiş Güncelleme Tarihi: 18 May 2024 10:00

Ayhan Bora Kaplan dosyasında yeni gizli tanık ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Ayhan Bora Kaplan dosyasında yeni bir gizli tanık ortaya çıktı

ayhan bora kaplan

Ayhan Bora Kaplan Dosyasında Yeni Bir Gizli Tanık Ortaya Çıktı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Soruşturma devam ederken, dosyada ikinci bir gizli tanığın daha olduğu ortaya çıktı. "Ü5W1G8K6L3" kod adı verilen bu gizli tanık, kendini ifşa eden ve M7U3H9F8C4 kod adıyla bilinen Serdar Sertçelik hakkında da önemli bilgiler verdi. Gizli tanık, "Önceleri önemliydi ama Kaplan'ın talimatlarını yerine getiremeyince ağırlığı azaldı. Kaplan'ın hedefi oldu ama hâlâ örgütte" dedi.

Soruşturmanın Ayrıntıları

Ayhan Bora Kaplan davasının iddianamesine göre, soruşturma aşamasında 10 kişi tanık olarak ifade verdi ve bu ifadeler suçlamalar için delil kabul edildi. Ayrıca iki kişi de gizli tanık olarak yer aldı. Bu gizli tanıklardan biri olan Serdar Sertçelik, yurtdışına kaçarak kimliğini ifşa etti. Ancak iddianamede ikinci bir gizli tanık daha var. Bu gizli tanık da "Ü5W1G8K6L3" kod adıyla ifade verdi ve savcılık, bu tanığın ifadelerinden delil olarak alıntılar yaptı.

Gizli Tanık Ü5'in İfadeleri

Gizli Tanık Ü5, Ayhan Bora Kaplan çetesinin yapısı, üyeler arasındaki hiyerarşi ve işlenen suçlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Ü5, ifşalanan M7 kod adlı Serdar Sertçelik hakkında şunları söyledi: "Serdar Sertçelik kendisini Elmacı marketlerin ortağı diye tanıtır. Yanındaki korumaları Bora Kaplan tahsis eder. Önceleri örgüt içerisinde önemli bir konumdaydı ancak örgüt kapsamındaki görevini tam olarak yerine getiremediği için Bora Kaplan tarafından hedef alındı ve zamanla örgüt içerisindeki yeri azaldı. Fakat kendisi halen örgüt içerisinde yer almaktadır."

Çete İçinde "Çantacı" Grubu

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Kaplan'ın çetesi içinde "Çantacı" denilen bir grup da vardı. Bu grup, Kaplan'ın en yakınında bulunup çanta içinde silah taşıyordu. Kaplan talimatlarını telefonla değil, yüz yüze veriyor, en yakın adamları da internet bağlantısı olmayan tuşlu telefonlar kullanıyordu. Ü5, Kaplan'ın adliyelerdeki işleri, tefecilik, mekânların kapılarının korunması, valelik işleri ve diğer faaliyetlerinde kullandığı adamların isimlerini de verdi.

Kaplan İçin Aile Üyelerinden Daha Değerli

Gizli Tanık Ü5, Kaplan'ın silahlı eylemlerinden sorumlu olduğunu iddia ettiği Fethi Koyuncu adlı şüpheli için de "Bora Kaplan için aile üyelerinden daha değerli bir yere sahiptir" dedi. Ü5'in, Kaplan'ın yakın korunmasının nasıl yapıldığına dair verdiği bilgiler de dikkat çekici. Ü5, "Uğur Pekşen'i tanırım. Örgütte 'Çantacı' diye hitap edilen gruptandır. Çantacı denmesi, şahsın elinde sürekli içerisinde silah bulunan çantayı taşımasındandır. Bu şahsın örgüt içerisindeki görevi Bora Kaplan'ın can güvenliğini sağlamasıdır" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 18 May 2024 10:00