Asayiş Güncelleme Tarihi: 16 May 2024 11:00

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü soruşturmasında yeni gözaltılar

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütüne yönelik soruşturmada yeni gözaltılar var.

ayhan bora kaplan

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütüne Yönelik Soruşturmada Yeni Gözaltılar!

3 Sivil ve 1 Komiser Daha Gözaltına Alındı

15 Mayıs 2024'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 4 emniyet görevlisinin gözaltına alındığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada bugün yeni gelişmeler yaşandı. Bu sabah 3 sivil ve 1 komiser daha gözaltına alındı. Gözaltıların, S.S'nin yasa dışı yollarla yurtdışına kaçırılmasıyla bağlantılı olduğu öne sürülüyor.

Gözaltılarda İsim Verilmedi

Gözaltına alınan sivillerin ve komiserin kimlikleri henüz açıklanmadı. Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ve yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Gizli Tanık İfadesi Tetikledi

Soruşturma, M7U kod adıyla gizli tanık olan Serdar Sertçelik'in ifadesi üzerine başlatılmıştı. Elektronik kelepçeli olmasına rağmen Ece Ronay ile birlikte gittiği bir restoranda silahla yaralanan Sertçelik, yurtdışına kaçmıştı. Sertçelik daha sonra verdiği ifadede, gizli tanık ifadesinin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Bey, Komiser Ufuk Bey ve isimlerini bilmediği üç polis tarafından zorla alındığını öne sürmüştü.

Devlet Bahçeli Tepki Gösterdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 emniyet müdürünün açığa alınmasıyla ilgili partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir" dedi. Bahçeli, "Bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp aynı zamanda emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir. Bu kan içen vampirlerin aklını başına alması, etrafımızda iftira ve ihanet duvarı örmeye kalkışmalarının ağır sonuçları olacağını bilmeleri, akıbetleri için 15 Temmuz gecesine dikkatle bakmaları ikaz ve ihtarımdır. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir" diye konuştu.

Soruşturmanın sonucunda neler ortaya çıkacağı ve bu kadar geniş çaplı gözaltıların yapılmasına neden olduğu merak konusu.

Ekleme Tarihi: 16 May 2024 11:00