Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 20 Nis 2023 10:19

Bağırsak sağlığınızı test etmek ister misiniz ?

Bağırsaklarınız sağlıklı mı ? Bunu anlamanın en kolay yolu !

pancar-

Herkesin, kendi bağırsaklarının durumunu anladığı oranda sağlığını kontrol etme imkanı vardır.

.Bugün sizlere Dr.Aidin Salih'in Gerçek Tıp Kitabından, bağırsak sağlığımızı test etmenin pratik yolunu aktarmak istiyorum.

saglik-

Bunun için:· 1 tane kırmızı pancar (100-150 gr.) rendelenerek, limon suyu, sarımsak ve zeytinyağı ile salata yapılır. Bu salata, küçük bir parça ekmekle veya en iyisi ekmeksiz yemek olarak yenir. Kırmızı pancar salatası yendikten 3 saat sonra idrar kontrolüne başlanır, 36 saate kadar kontrol etmeye devam edilir. Bağırsak sağlıklı ise, kırmızı pancarın rengi kana karışmaz ve idrara çıkmaz. İdrarın rengi normal olur. Bağırsak hasta ise pancarın rengi kana karışır, idrar da kırmızı renk alır. Bu durumda pancar vücuttan tamamen çıkana kadar (24-36 saat) idrarın rengi kırmızı kalabilir. Bu bağırsakların bozuk olduğunun işaretidir. İdrarın rengi ne kadar kırmızı ise, bağırsak da o kadar bozulmuştur. Eğer renk hafif kırmızı ise bu durum normal sayılır. İdrar bir kaç saat boyunca kırmızı olup da ara ara temiz renk verirse, bağırsaklar bölge bölge bozulmuş demektir. Bu durumda bağırsak tedavisi yapılmalıdır.

Mide ve bağırsakları kuvvetlendirmek ve kan dolaşımını canlandırmak için aşağıdaki ilaçlardan biri kullanılır:

· Günde 2 defa birer çorba kaşığı, kabuklarıyla beraber sıkılmış taze zencefil suyu aç karnına içilir.· Taze zencefil, kabuğu ile beraber rendelenir ve hakiki bal ile karıştırılır. Günde 1 çorba kaşığı yutulur.· 50 gr. toz zencefil, 200 gr. bal ile karıştırılır ve günde iki defa birer çay kaşığı bu karışımdan yutulur.

Veya· Çörekotu ve çemen aynı miktarda öğütülür, dövülmüş sarımsak eklenir ve bal ile karıştırılıp her sabah aç karnına veya her akşam uykudan önce bir çorba kaşığı alınır. Kuvvetli bir sindirim sistemine sahibi olmak isteyen her insan bunu yılda 2-3 defa 2 haftalık kürler halinde yapmalıdır. Apandist ameliyatı geçirenler taze veya kuru zencefil kullanmayı hiç bırakmamalı, zaman zaman 1 -2 aylık aralar vererek, kullanmaya devam etmeliler. (Zencefil, çay olarak veya yemeklerde baharat olarak, veya rendelenip bal ile karıştırılarak da kullanılabilir).

Bağırsak tedavisi için yukarıda önermiş olduğumuz iki seçenekten biri uygulanırken, bir taraftan da verilen aralarda 3 günlük açlıklara, iyileşme gerçekleşene kadar devam edilmelidir. Burada 3 günlük orucun rolü büyüktür. Genişleyen mide ve bağırsaklar ancak bu orucun yardımıyla normal formuna kavuşur. Önceden oluşmuş cepler, genişlemeler ve iltihaplanma sebebiyle meydana gelen bağırsaklardaki kısmî kaynamalar bu tedaviyle yok olabilir. Bağırsak tedavisi sırasında, incir, hurma, vişne, zencefil, keten tohumu, sarımsak ve bal tüketmek gerekir. Bağırsakların durumu ne kadar ağır olursa olsun, kelleşmiş, yaralanmış, kısmen daralmış, genişlemiş, cepler oluşturmuş dahi olsa iyileşebilir, yeter ki yukarıda belirtilen tedavi dikkatle uygulansın.Tedavinin amacı· Bağırsaklara sinamekiyle hareket vermek,· Keten tohumu ile temizlemek ve şişkinlikleri yok etmek,· Sarımsakla yabancı mikropları öldürmek,· Semizotu, ıspanak, havuç suyu veya yoğurt suyuyla yaraları kapatmak,· İncir ve hurmayla gerekli mikroplan bağırsakta çoğaltarak onu kuvvetlendirmek,· Oruçla mide ve bağırsaklara formunu yeniden kazandırmaktır.

Mide ve bağırsaklar tedavi edilirken, tüm vücut tedavi görmüş olur. Çünkü, Allah'ın yarattığı mükemmel mekanizma böyle çalışır. Modern tıp metodlarıyla bir organın tedavisi sırasında, bütün vücudun harap edildiğini her gün farklı örneklerle görüyoruz.

Gerçek Tıp / Dr.Aidin Salihlı

Ekleme Tarihi: 20 Nis 2023 08:00