Politika Güncelleme Tarihi: 14 Eki 2025 11:20

Bahçeli'den DEM Parti'ye Kırmızı Çizgi: O Slogan Affedilmez!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'te atılan 'Apo' sloganlarına ateş püskürdü! DEM Parti'yi sorumlu dil kullanmaya davet etti ve "Şehitler ceset değildir" dedi.

bahçeli

Bahçeli'den DEM Parti'ye Kırmızı Çizgi: O Slogan Affedilmez!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'te atılan 'Apo' sloganlarına ateş püskürdü! DEM Parti'yi sorumlu dil kullanmaya davet etti ve "Şehitler ceset değildir" dedi.

🏛️ Meclis'te Tansiyon Yükseldi: "Sorumsuz Üsluptan Uzak Durun"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin hedefinde, geçtiğimiz hafta DEM Parti grup toplantısında atılan "Apo" sloganları vardı. Bu duruma sert tepki gösteren Bahçeli, "Herkesi ve özellikle muhatapları sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyorum. TBMM'de taşkın sloganlara asla gerek yoktur. Terörsüz Türkiye hedefinin sekteye uğramamasına dikkat etmeliyiz," ifadelerini kullandı. 🗣️

🇹🇷 "Şehitler Ceset Değil, Kahramandır"

Bahçeli, yapılan bazı açıklamalarda şehitler için kullanılan ifadelere de dikkat çekerek, "Şehitlerimize gencecik cesetler demek doğru değildir. Şehitler ceset değildir. Onlar bizim kahramanımızdır," diyerek net bir tavır ortaya koydu. Bu sözler, terörle mücadeledeki hassasiyetin altını bir kez daha çizdi.

🙏 Alevi Açılımı ve Birlik Mesajı

Konuşmasında toplumsal birlik ve bütünlüğe de vurgu yapan Bahçeli, Alevi vatandaşlara yönelik önemli mesajlar verdi. "Hem Aleviyiz hem Sünni, hepsinden evveli de Müslüman Türk milletiyiz," diyen Bahçeli, cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşması gerektiğini belirterek, "Alevi-İslam inancına mensup kardeşlerimiz bizim canımızdır. Onların her sorunu bizim sorunumuz. Cami ne kadar bizimse cemevi de bizimdir," dedi.

Bahçeli'nin Birlik Vurguları Açıklama
Etnik ve Mezhebi Ayrışma Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrışmalarının dış mihrakların oyunu olduğunu belirtti.
Ortak Payda "Hepimiz Türk milletinin onurlu ve şerefli mensupları değil miyiz?" sorusunu sordu.
Cemevi Statüsü Cemevlerinin ibadethane olması yönündeki engellerin kaldırılması çağrısı yaptı.

😠 CHP Liderine Sert Eleştiri: "Histeri Krizi"

Bahçeli'nin gündeminde ana muhalefet lideri de vardı. CHP Genel Başkanı'nın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren MHP lideri, "CHP'nin başındaki zat histeri krizine tutulmuştur. Kalabalıkta yapılan sahte kabadayılığın tenhada özrü kabul edilemez," dedi. Ülkenin yabancı ülkelere şikayet edilmesinin "şerefli bir tavır olmadığını" vurguladı.

Ekleme Tarihi: 14 Eki 2025 11:20