Politika Güncelleme Tarihi: 3 Ara 2016 09:16

Bahçeli'yi ikna eden AK Parti'nin stratejisi belli oldu önce teşkilat sonra halk

Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren Anayasa değişikliği konusunda MHP ile uzlaşmaya varan AK Parti referandum için kolları sıvarken, yapılacak değişikliği önce teşkilata sonra halka anlatacak.

Bahçeli'yi ikna eden AK Parti'nin stratejisi belli oldu önce teşkilat sonra halk

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı'na ilişkin düzenlemeleri de içeren Anayasa değişikliği konusunda teşkilatları eğitecek. Vatandaşa yönelik çalışmalarda ise değişiklikte kesinlikle 'eyalet' bulunmadığı ve yeni sistemin ülkedeki istikrarın güvencesi olacağı anlatılacak.

MHP ile Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren Anayasa değişikliği konusunda uzlaşmaya varan AK Parti, referandum için kolları sıvadı.

SORU İŞARETLERİ GİDERİLECEK 

AK Parti teşkilatlarına, Cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda eğitimler verilecek. Teşkilatlar, Cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda halkın kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi, yurttaşlara soru ve cevaplarıyla ayrıntılı olarak hazırlanacak metinlerle anlatılacak.

BİR KİŞİ İKİ KEZ CUMHURBAŞKANI OLABİLECEK 

Metinlerde "Parlamenter sistem neden yürümedi?" ve "Neden Cumhurbaşkanlığı sistemi tercih edildi?" gibi soruların yanıtları yer alacak. Bu metinlerde, Cumhurbaşkanı'nın 5 yıllığına halk tarafından seçileceği, iki kez Cumhurbaşkanı olabileceği gibi temel bilgiler de yer alacak.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE ÖRNEKLENDİRİLECEK 

Yeni sistemin, federal ve eyalet sistemi olmadığı vurgulanarak, başkanlık sistemi ile belediye başkanlığı arasında fark olmadığı tezi işlenecek. Türk siyasi hayatında koalisyonlardan örnekler verilecek. Koalisyon dönemlerindeki Türkiye'nin büyümesi ve istihdamı gibi ekonomik göstergelere atıflarda bulunularak, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile güçlü, hızlı karar alabilen, istikrarı sağlayan bir Türkiye'ye geçileceği kaydedilecek.

PAZARTESİ İSTİŞARE TOPLANTISI

Parti yöneticileri ve milletvekilleri de Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören paketin TBMM'ye sunulmasının ardından yurt gezileri yapacak ve Cumhurbaşkanlığı sistemini vatandaşlarla bire bir temas kurarak anlatacak. Başbakan Yıldırım'ın istişarelerde bulunmak için bakan ve milletvekilleriyle pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltıda buluşacağı da öğrenildi. (Kaynak: Habertürk)

Ekleme Tarihi: 3 Ara 2016 09:16