Politika Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29

Bakan Lütfi Elvan daha fazla dayanamadı: Yeter artık

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'daki terör saldırısını değerlendirdi, PKK'ya göz yuman Avrupa ülkelerine isyan etti.

Bakan Lütfi Elvan daha fazla dayanamadı: Yeter artık

Beşiktaş'ta 44 kişinin şehit olduğu hain saldırı bardağı taşırdı. Son terör saldırısına tepki gösteren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın hedefinde Avrupa vardı.

Avrupa ülkelerine tepki gösteren Elvan, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Avrupa Parlamentosu'nda PKK'lı teröristler cirit atıyor. Bunlara neden ses çıkarmıyorlar? Yeter artık. Bu noktada Avrupa ülkelerinin somut adımlar atmasını bekliyoruz." dedi.

İstanbul'da düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Metin Düzgün'ün cenaze törenine katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Elvan, Konya Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, Konya'da 3 şehidin defin işlemlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Şehitlere rahmet, yaralılara şifalar dileyen Elvan, kalleşçe saldıran hainlere, alçaklara karşı gereken en ağır ceza neyse verileceğini söyledi.

Elvan, PKK terör örgütüne karşı mücadelenin devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Son aylarda özellikle PKK terör örgütüne yönelik, emniyet mensuplarımızın çok önemli başarıları oldu. Artık yok olma noktasına kadar geldiler. Bir var olma savaşı veriyorlar ama inşallah bunların kökünü kazıyacağız. Gün yüzü görmemeleri için ne gerekiyorda yapacağız. Bu konuda çok kararlıyız. Emniyet mensuplarımız, hükümetimiz, millet olarak bu birlikteliği hep birlikte gördük. Kararlılığımız devam edecek. İnşallah bunun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Şehit yakınlarımızın, emniyet teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun."

Türkiye üzerinden oyun oynamaya çalışanlar olduğunu dile getiren Elvan, Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olan kesimler, ülkeler olduğunu, bunların hepsini bildiklerini bildirdi.

AVRUPA PARLAMENTOSU4NDA PKK'LI TERÖRİSTLER CİRİT ATIYOR

Elvan, ülkenin birliği, bütünlüğü için milletin dayanışmasının devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Milletimiz daha da kenetlenecek bütünleşecek. Türkiye üzerinden oyun oynamak isteyenlere şunu söylemek istiyorum. Bu millet canını feda eder, malını feda eder ama bir karış vatan toprağını feda etmez. Türk milletini iyi anlamaları gerektiğini düşünüyorum. Diğer taraftan da dünyaya baktığımızda özellikle terör saldırısından sonra başta Avrupa Birliği ülkeleri ve müttefik ülkeler olmak üzere saldırıları kınadıklarını görüyoruz ama kınamak yetmez.

AB'de PKK terör örgütüne kol kanat geren, onları koruyan, kucaklayanlar var. Bunları bizler biliyoruz, kendileri de biliyorlar. Bir taraftan kınıyorlar diğer taraftan da terör örgütünü koruyor, kolluyorlar. Ne zamandan beri bir terör örgütünü korumak, kollamak demokrasinin aracı haline geldi? Avrupa Parlamentosu'nda PKK'lı teröristler cirit atıyor. Bunlara neden ses çıkarmıyorlar? Yeter artık. Bu noktada Avrupa ülkelerinin somut adımlar atmasını bekliyoruz. Müttefiklerimizin somut adım atmalarını bekliyoruz."

TÜRKİYE BÜYÜMEYE VE GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEK

15 Temmuz darbe gecesi Türk milletinin demokrasi sınavı verdiğini belirten Elvan, Türk milletinin bu sınavdan başarıyla çıktığını dile getirdi.

Elvan, 15 Temmuz'da Türk milletinin bir bütün olarak demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdiğine dikkati çekerek, "Bizim onlardan akıl almaya falan ihtiyacımız yok. Onlar akıllarını kendilerine saklasınlar. Türkiye, büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Milletimiz kenetlendikçe, dayanışma ruhu içerisinde bütünleştikçe, büyüyeceğiz, güçleneceğiz ve kendi kararlarımızı kendimiz almaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29