Politika Güncelleme Tarihi: 17 Ara 2016 22:36

Bakan Zeybekci: PKK'yla asla diyalog kurulmayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, artan terör saldırıları PKK'yla diyalog kurulması yönündeki çağrıları sert dille reddetti.

Bakan Zeybekci: PKK'yla asla diyalog kurulmayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantı öncesi Kayseri'deki terör saldırıyla ilgili açıklama yapan Bakan Zeybekci, "Kayseri'den gelen haberle yüreklerimiz yandı. 13 yavrumuzu, Mehmedimiz'i şehit verdik. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi.

Zeybekci, PKK'yla diyalog çağrılarına karşın, "Asla diyalog kurulmayacaktır asla görüşülmeyecektir. Neye mal olursa olsun, nereye kadar giderse gitsin, nereye kadar uzanırsa uzansın, bunun hesabı mutlaka sorulacaktır, bu hesap görülecektir, bundan herkes emin olsun" dedi. 

"BU BİR VARLIK MÜCADELESİDİR"

Zeybekci şöyle devam etti:

"Bu bir varlık mücadelesidir, bu bir bağımsızlık mücadelesidir. ya biz kazanacağız bu millet ilelebet var olacak, bu bayrak ilelebet dalgalanacak, bu ezanlar bu minarelerden inmeyecek ya da kaybedeceğiz, bayrak inecek, vatan bölünecek, devlet yıkılacak, ülke parçalanacak, millet parçalanacak. Bu millet hiç kaybetmedi. Bu millet tarihi boyunca kaybetmedi. 'Aman demedi', teslim olmadı. Bu ihanet kuklalarının arkasındaki kuklacılar, o kuklacıların sahipleri de bilsinler ki bu vatan bölünmeyecek, bu millet parçalanmayacaktır.

"BU YAVRULARIN ŞEHADETİ YÜREĞİMİZİ YAKIYOR"

Ateş düştüğü yeri yakar, 20 yaşlarındaki kutsal askerlik görevini yerine getirmek için anaları tarafından başları kınalanarak gönderilen bu yavruların şahadeti yüreğimizi yakıyor. Mekanları cennet olsun." 

"ASLA DİYALOG KURULMAYACAK"

Bakan Zeybekci, bu saldırının hesabının mutlaka sorulacağını da belirtip, "Ama ihanet çeteleri bilsin ki hesabımız ve intikamımız onların hayallerinin ötesinde olacaktır. Bu hesap sorulacaktır, asla ve asla aman verilmeyecektir. Asla diyalog kurulmayacaktır asla görüşülmeyecektir. Neye mal olursa olsun, nereye kadar giderse gitsin, nereye kadar uzanırsa uzansın, bunun hesabı mutlaka sorulacaktır, bu hesap görülecektir, bundan herkes emin olsun. Zamanında bu milletin, bu devletin gösterdiği sabrı anlayışı ve hoşgörüyü, bu milletin acziyeti olarak gördüler. Bu milletin sabrını, bu milletin hoşgörüsünü, bu milletin birlik ve beraberlik, kardeşlik adına bazı şeylere katlanabilme kabiliyetini acziyet olarak görenler, bu devletin öfkesini mutlaka görecekler. Milletimiz şuna çok iyi dikkat etmesi gerek, bunların istediği kardeşlik kavgası, karmaşa. Onun için biz Türkü, Kürdü, Sünnisi ve Alevisi'yle bu ülkenin has evlatları olarak bu ihanete karşı verebileceğimiz cevap omuz omuza olmaktır" diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 17 Ara 2016 22:36